Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Première De Beats Van De Binnenweg in de Artotheek

31 mei: Première De Beats Van De Binnenweg in de Artotheek & minifestival op de Nieuwe Binnenweg

Donderdag 31 mei is de premièreavond van de muzikale documentaire De Beats Van De Binnenweg, die zal plaatsvinden in de Artotheek. Naast deze premièreavond wordt overdag een minifestival op de Nieuwe Binnenweg georganiseerd.

Detroit heeft techno, Chicago staat bekend om house en dichterbij huis bestaat er zoiets als een Berlijnse sound. Heeft Rotterdam, het Mekka van de elektronische dancemuziek mede door alle dj's, producers, labels en platenzaken die hier gevestigd zijn, dan ook een eigen specifieke sound? Dit is wat Tenny Tenzer zichzelf afvraagt in zijn afstudeerdocumentaire De Beats Van De Binnenweg. De rode draad in het verhaal is de muzikale levensader van Rotterdam, de Nieuwe Binnenweg.

Het 25-jarig bestaan van het Centrum Beeldende Kunst en de première van de documentaire zijn een goede aanleiding om een minifestival te organiseren onder de naam De Beats Van De Binnenweg. De gehele dag is de Artotheek het hart van het festival. Bezoekers kunnen er het interactieve multi-user-muziekinstrument 'Lightbox Sequencer' van Jonas Vorwerk bekijken en bespelen. Mike Veldstra toont zijn interactieve project 'Digital Acoustic Phenomena' aan het publiek. De documentaire van Tenny Tenzer is om 19.15 uur te zien. Bekende en minder bekende dj's verzorgen de muzikale omlijsting. Om de avond een verassende twist te geven, zijn zij gevraagd een set te geven die we niet van ze gewend zijn. Denk aan hardcore-godfather Paul Elstak met een disco/elektroset. Verder zullen Michel de Hey (disco), Richelle Soigni (elektro), MIT (techno, live gitaar en een MC in de blender) en geluidskunstenaarsduo Ringer acte de présence geven.

Aan de inwendige mens is ook gedacht. Hans Worst is de populairste hotdogkraamhouder van Nederland, vanaf 17.00 uur kan de hongerige festivalbezoeker bij hem terecht. Voor de vegetariërs is ook gezorgd: de beroemde pannenkoekenbakker Nathan bakt pannenkoeken in stijl!

's Middags vormen de platenzaken Clone, Basic Beat en Underground Movement een expositieruimte voor jonge creatieve Rotterdammers, waaronder Erik Wijnands, Zona, Pim Top en Mantik.

Het festival is een pilot-editie om goodwill te creëren voor volgende jaren. Het uiteindelijke doel is een jaarlijks terugkerend festival op de Nieuwe Binnenweg waar een kruisbestuiving plaatsvindt van verschillende muzikale genres en beeldende kunst.

Voor een lijst van deelnemers en voor het tijdschema kunt u terecht op www.soundport.nl

Centrum Beeldende Kunst
Al 25 jaar de kortste weg naar kunst in Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 75
3014 GE Rotterdam
010-4360288
www.cbk.rotterdam.nl



Ingezonden persbericht