RVD/KH nr. 121 : Prins van Oranje - vergadering UNSGAB - Sjanghai

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINS VAN ORANJE VOORZITTER DIALOOG OVER WATER EN SANITAIRE VOORZIENINGEN IN AZIE

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zit als voorzitter van de UN Secretary-General's Advisory Board on Water and Sanitation op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni in Sjanghai een bijeenkomst voor van de VN-adviseursgroep met de Asian Development Bank over water en sanitaire voorzieningen. Ook houdt de Prins de openingstoespraak waarin hij de aandeelhoudende landen van de ADB en de hoge vertegenwoordigers uit Azië oproept werk te maken van de millenniumdoelstellingen van de VN op dat gebied. Aan het einde van de bijeenkomst wordt er een gezamenlijke verklaring getekend.

Hoewel landen in Azië er beter in slagen om de toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen te verbeteren dan ontwikkelingslanden in andere delen van de wereld, waren er in 2002 nog bijna 700 miljoen mensen in deze regio zonder toegang tot schoon drinkwater. Bijna 2 miljard had geen toegang tot sanitaire voorzieningen.

De Prins van Oranje is sinds december vorig jaar voorzitter van de UN Secretary-General's Advisory Board on Water and Sanitation. Deze adviseursgroep zet zich in voor praktische maatregelen op het gebied van water en sanitaire voorzieningen die verwerkelijking van de millenniumdoelstellingen mogelijk maken en voor de mobilisering van de hiervoor noodzakelijke financiële middelen en capaciteit.

Noot voor redacties (