Gemeente Winterswijk


Keuze bestemming strandbad op raadsagenda

25 mei 2007

Winterswijk - Op donderdag 31 mei vergadert de gemeenteraad onder meer over het concept bezwaarschrift van het college inzake vliegveld Wenningfeld en over de keuze van de bestemming van het strandbad. De vergadering begint om 19.30 uur. De vergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1.

Vliegveld Wenningfeld
De raad wordt voorgesteld in te stemmen met de brief van het college aan de Bezirksregierung Münster waarin bezwaar wordt aangetekend tegen de uitbreiding van vliegveld Wenningfeld. Het college heeft besloten bezwaar aan te tekenen tegen de baanlengte omdat in het coalitieprogramma staat opgenomen: "De gemeente Winterswijk blijft onverminderd uitdragen dat de landingsbaan van Wenningfeld niet langer mag worden dan 1500 meter en dat er geen toename mag zijn van geluids- en milieubelasting."

Strandbad
De raad moet kiezen uit de twee overgebleven plannen voor de exploitatie van het strandbad. Het plan van restaurant De Beukenhorst om er een natuur-kuurhotel van te maken en het plan van de Stichting Behoud Strandbad om het oude bad in ere te herstellen.

Meer weten?
De agenda en de achterliggende stukken vindt u op onder Bestuur en politiek>raad>vergaderingen>31-05-2007.