Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 25 mei 2007

Uitnodiging donderdag 31 mei a.s.

DE PAPIER & KARTON ARBOMANIFESTATIE:
GEEN FINISH MAAR EEN MIJLPAAL

Datum: 31 mei 2007 Tijdstip: 9.00-16.00 uur

Locatie: Nationaal Sport Centrum Papendal, Papendallaan 3, telefoon: 026-4837911

Graag nodigen wij u van harte uit om donderdag 31 mei a.s. aanwezig te zijn bij de afsluiting van het arbo(plus)convenant en het startschot voor de toekomst: het ondertekenen van een intentieverklaring door werkgevers en werknemers om samen een nieuw tijdperk in te gaan. Met vooral veel aandacht voor plezier in het werk.

Het programma op donderdag 31 mei ziet er als volgt uit:

09.00 uur Ontvangst

09.30 uur Dagvoorzitter Tom van 't Hek licht de resultaten van de eindmonitor toe, de uiteindelijke bouwstenen van onze toekomst.

10.00 uur Geven we het goede voorbeeld goed? Waldo Falke (Falke & Verbaan).
Hoe kan het gehele lijnmanagement, als onderdeel van de sociale omgeving, bewust én onbewust het gedrag van medewerkers sturen in een bepaalde richting?

10.30 uur Gedragsbeïnvloeding: Haarlemmerolie voor alle veiligheidsproblemen? Dr. Jop Groeneweg, assistent-professor en projectmanager 'Menselijke factor bij ongevallen' aan de Universiteit Leiden. Hoe komt het dat mensen fouten maken? Wat voor soort fouten worden er gemaakt? Wat is de meest effectieve manier om fouten te voorkomen?

11.30 uur Gedurende de gehele dag houdt gezondheidsmanagementorganisatie Pim Mulier u fysiek scherp. U zult ondervinden hoe belangrijk het is om gezond van lijf en leden te zijn en te blijven! Bezoek het gezondheidsplein.

11.45 uur Pauze

12.00 uur Diverse workshops


1. Goed voorbeeld doet goed volgen - Waldo Falke (Falke & Verbaan).


2. 'Het nieuwe inspecteren' - Ben van Welie en Annette Wilschut (Arbeidsinspectie)


3. WIA-oplossingen van de denktank Re-integratie - Alex van der Wal (Dexis Arbeid).


4. Tot 35% arbeidsongeschikt: hoe weer aan het werk? - Monique Klompé (Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen).

13.00 uur Lunch in de foyer

14.00 uur Terugkoppeling in de grote zaal; de workshopleiders nemen hun bevindingen door met alle aanwezigen. Zo krijgt iedereen de essentie mee van de niet-bezochte workshops.

14.45 uur Startschot voor de toekomst: met plezier in het werk worden we beslist de gezondste!

Wilna Wind (FNV-bestuurder) en Willem Emmen (voorzitter Verbond P&K) nemen ons mee naar het jaar 2010: hoe ziet onze sector er dan uit? Wat verwachten we van elkaar? Hoe worden we de gezondste industrie met de gezondste mensen?

Het is bijna symbolisch, maar ter afsluiting ondertekenen werkgevers en werknemers een intentieverklaring om samen een nieuw tijdperk in te gaan. Met vooral veel aandacht voor plezier in het werk. Want dat is zelfs in wetenschappelijke onderzoeken aangetoond: bedrijven met gezonde, gelukkige medewerkers zijn financieel ook duidelijk gezonder.

16.00 uur Champagne!