Gemeente Maastricht

Opruimactie in Belfort en Hazendans door J.F. Kennedyschool

29/5/2007

De J.F. Kennedyschool in Belfort bestaat in mei 2007 40 jaar. Zij laat dit uiteraard niet zomaar voorbijgaan, en organiseert in de laatste week van mei een feestweek waarbij de hele school en de buurt betrokken is.

Als voorbereiding op deze feestweek krijgen de kinderen tijdens de lessen op school 3 lesprogramma's uit het pakket "Zwerfafval, mooi niet!" van de Stichting Nederland Schoon. Zo start de school met een zwerfafval project, waarbij ook de buurt onder handen wordt genomen. Dit resulteert uiteindelijk in een schoonmaakactie in Belfort, Daalhof en Hazendans. Op donderdag 31 mei 2007 trekken vanaf 09.00 uur ruim 550 kinderen onder begeleiding van leerkrachten, ouders en andere vrijwilligers door de buurten om op te ruimen en om aandacht te vragen voor het zwerfafval probleem. De kinderen delen daarbij flyers uit die zij zelf op school hebben gemaakt. Wethouder Wim Hazeu sluit deze schoonmaakactie om 11.00 uur af op het grasveld bij de feesttent van de J.F. Kennedyschool.

Op zaterdagavond 2 juni is er in de feesttent een spetterende feestavond. De feestweek wordt afgesloten op zondagochtend 3 juni. Dan is er nog gelegenheid om samen na te kletsen tijdens een gezellig frühshoppen.

© 2007 Gemeente Maastricht