Uitnodiging voor de media: Schoolkinderen bieden minister Verburg 20.000 origami-olifantjes aan

Donderdag 31 mei a.s krijgt minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) 20.000 origami-olifantjes aangeboden door een aantal schoolkinderen. Met deze olifantjes, die door honderden schoolkinderen in het hele land gevouwen zijn, geven de kinderen een signaal af: ze willen dat olifanten beschermd worden tegen stroperij en alle vormen van handel zodat zij niet zullen uitsterven.

Minister Verburg neemt de olifantjes in ontvangst als gastvrouw van de komende internationale CITES-conferentie CoP14 die LNV van 3-15 juni a.s in Den Haag organiseert. Tijdens deze conferentie worden door 171 landen bijna honderd voorstellen over de handel in bedreigde wilde flora- en faunasoorten besproken (zie www.minlnv.nl ).

De aanbieding van de origami-olifantjes vindt plaats op donderdag 31 mei a.s van 9.15-9.45 uur bij het ministerie van LNV, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag.

Vertegenwoordigers van de media die hierbij aanwezig willen zijn wordt verzocht zich aan te melden bij Frederique Hermie, telefoonnummer 070-3784513 of f.hermie@minlnv.nl . Aanmelding is noodzakelijk in verband met de toegang tot het gebouw.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed