Gemeente Stadskanaal

Gasunie wil twee aardgastransportleidingen aanleggen van Midwolda naar Ommen. Deze gasleidingen hebben ieder een lengte van ca. 102 km, een diameter van 120 cm en een ontwerpdruk van 79,9 bar. Het beoogde tracé ligt grotendeels parallel aan bestaande gastransportleidingen en voert onder meer door de gemeente Stadskanaal, ter plaatse van de Unikenstraat nabij de grens met de gemeente Veendam.

Gasunie maakt milieueffectrapport

Gasunie zal later een milieueffectrapport (MER) maken. Zo kan het milieubelang goed worden meegewogen in de besluitvorming. Als voorbereiding op het MER heeft Gasunie een startnotitie geschreven. Hierin worden de achtergronden van het project behandeld, geeft Gasunie aan wat het beoogde tracé van de gastransportleidingen en welke milieuaspecten in het MER onderzocht zullen worden. Vanaf donderdag 31 mei tot en met woensdag 11 juli 2007 ligt de bijbehorende Startnotitie Leidingen Midwolda/Meeden-Ommen ter inzage.

Startnotitie ter inzage

De startnotitie ligt tegelijkertijd ter inzage bij de betrokken gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat. De startnotitie ligt tijdens de openingsuren ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal, T (0599) 631 436 en in het waterschapshuis van het waterschap Hunze en Aa's, Aquapark 5 te Veendam, T (0598) 693 800. De startnotitie is ook op het internet beschikbaar: www.bureau-energieprojecten.nl.

Wat moet er volgens u in de milieueffectrapportage staan?

Op grond van art. 7.14 Wet milieubeheer kan iedereen zienswijzen over deze startnotitie kenbaar maken. Tot en met 11 juli 2007 kunt u aangeven wat volgens u in het MER onderzocht moet worden om de benodigde besluiten te kunnen nemen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan:

SenterNovem, Bureau Energieprojecten
T.a.v. de heer mr. ir. C.J.H. van den Bosch
Postbus 93144
2509 AC Den Haag

U wordt verzocht daarbij duidelijk te vermelden dat u inspreekt op de startnotitie Leidingen Midwolda/ Meeden-Ommen. Indien u mondeling wenst in te spreken, kunt u dit doen door te bellen met Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79. U kunt in uw zienswijze verzoeken dat uw persoonlijke gegevens niet openbaar gemaakt worden.
* 30 mei 2007