Gemeente Zandvoort


Route bestemmingsplan Middenboulevard leidt naar toets GS

(30 mei 2007)

Met het recente besluit van de gemeenteraad is een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Middenboulevard vastgesteld. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft nu een publicatieplicht. Binnen 4 weken na vaststelling, moet het vastgestelde bestemmingsplan in de Staatscourant en de Zandvoortse Courant bekendgemaakt worden. Deze verplichte, officiële mededeling wordt deze week verzorgd. Daarna is Gedeputeerde Staten aan de beurt. Die haalt sowieso de stofkam door de bestemmingsplannen van gemeenten.

Officiële publicatie van 31 mei 2007
Bij besluit van 8 mei 2007 heeft de raad van de gemeente Zandvoort het bestemmingsplan 'Middenboulevard' vastgesteld. Het betreffende besluit met bijlagen, ligt gedurende de openingstijden, met ingang van 5 juni 2007, gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale balie op het raadhuis alsmede de openbare bibliotheek aan de Prinsesseweg.

Degene, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van de tervisielegging tegen het bestemmingsplan schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord Holland, Postbus 123, 2000 MD Haarlem.

Voorts kan eenieder gedurende voormelde termijn zijn bedenkingen schriftelijk kenbaar maken bij voormeld college van Gedeputeerde Staten tegen de door de raad bij de vaststelling van het plan daarin aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om gedurende voormelde termijn de bedenkingen mondeling bij Gedeputeerde Staten van Noord Holland in te dienen. Om praktische redenen zou een dergelijk verzoek uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisielegging moeten worden gedaan. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, kan hiervoor telefonisch contact worden opgenomen met het secretariaat van de Afdeling Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid van de provincie bereikbaar onder nummer 023-5144411

Toets door Gedeputeerde Staten
Na deze officiële publicatie dient Gedeputeerde Staten binnen zes maanden na de tervisielegging een besluit te nemen omtrent de goedkeuring van het bestemmingsplan. Hoe dat besluit er uitziet? Er zijn verschillende mogelijkheden. Gedeputeerde Staten (GS) kan het plan ook niet goedkeuren of gedeelten ervan niet goedkeuren. GS heeft verschillende toetsingscriteria voor het bestemmingsplan, waaronder de procesmatige aspecten van de besluitvorming. Tegen het besluit van GS staat vervolgens beroep open bij de Raad van State.