Ingezonden persbericht


Nederlandse burgemeesters doen CO-test bij Prostop Lasertherapie op Wereld-niet-roken-dag

Koolmonoxide test vormt aftrap van actie ten bate van KWF Kankerbestrijding

Amsterdam, 31 mei 2007- Prostop Lasertherapie start in het kader van de Wereld-niet-roken-dag op 31 mei een actie ten bate van KWF Kankerbestrijding. Als ludieke aftrap van deze actie laten de burgemeesters van Dronten, Woerden, Heerhugowaard en de wethouder, met de portefeuille Gezondheidszorg van Goes, een koolmonoxide (CO)-test afnemen. Met de actie die in totaal een maand zal duren, wil Prostop Lasertherapie extra geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Burgemeester de Jonge heeft de eerste CO-test verzorgd in de Prostop Lasertherapie praktijk in Dronten. Ook wethouder Adriaanse met de portefeuille Gezondheidszorg in Goes, burgemeester Schmidt van Woerden en burgemeester ter Heegde van Heerhugowaard, werken graag mee aan de aftrap van de anti-rook-actie in juni. Op de wereld-niet-roken-dag laten zij in hun eigen werk- en woonplaats de CO-test afnemen in de Prostop Lasertherapie praktijk. In Heerhugowaard wordt deze dag tevens de officiële opening van de praktijk gevierd.

In de hele maand juni kunnen rokers gratis een koolmonoxide (CO)-test doen in één van de 26 Prostop praktijken in Nederland. Koolmonoxide is een giftig gas dat men niet kan ruiken of zien. De schadelijke stof komt onder andere vrij bij de verbranding van een sigaret. Met de CO-test kan gemeten worden hoe hoog het gehalte aan koolmonoxide in de adem is. Rokers worden op deze manier geconfronteerd met de hoeveelheid schadelijke stoffen die zij binnenkrijgen. Dit kan een extra motivatie zijn om te stoppen met roken. Prostop biedt deze test voor rokers gratis aan en aan iedereen die de CO-test bij Prostop laat doen in de actieweken, vraagt Prostop Lasertherapie een vrijwillige bijdrage voor KWF Kankerbestrijding. Op deze manier wil men extra geld inzamelen voor onderzoek naar en voorlichting over kanker. Van alle longkanker in Nederland is 90% namelijk toe te schrijven aan roken. Hiervan kan één derde voorkomen worden als er niet meer wordt gerookt.

Over Prostop Lasertherapie

Prostop Lasertherapie is een professionele en groeiende organisatie met 26 praktijken verspreid door het land en is sinds 1996 op de Nederlandse markt actief. De soft-laser behandelingen staan onder toezicht van onze verslavingsarts en worden uitsluitend door ervaren, gecertificeerde therapeuten uitgevoerd. De vestigingen van Prostop Lasertherapie bevinden zich in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Boxtel, Den Haag (Rijswijk), Deventer, Dronten, Eindhoven, Etten-Leur, Goes, Groesbeek, Heerhugowaard, Hengelo, Hillegom, Hilversum, Hoogeveen, Meppel (Uffelte), Raamsdonksveer, Schiedam, Tiel, Tilburg, Woerden, Zaandam en Zwolle. Kijk ook op: www.prostop.nl

##

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Marleen Dorlandt
Tel: +31 (0)20-5304338
E-mail: marleen.dorlandt@text100.nl

Voor de foto in hoge resolutie of andere afbeeldingen kunt u contact opnemen met Nadja van Bodegom, nadja.vanbodegom@text100.nl of via 020-530 4342.