Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSUITNODIGING
Utrecht, 30 mei 2006

Donderdag 31 mei: Debat stroomversnelling

Jongeren en experts in debat over dammen voor energie en irrigatie

Aankomende donderdag 31 mei organiseren de Nationale Jeugdraad en Wetlands International in Stadskasteel Oudaen te Utrecht, een debat tussen experts van nu en experts van de toekomst. Centraal in dit debat staan de gevolgen van stuwdammen voor mens en milieu in ontwikkelingslanden. Het debat is vooral gericht op jongeren die geïnteresseerd zijn in duurzame ontwikkeling en heeft als doel de kennisuitwisseling tussen jongeren en experts daarover. Daarnaast wil Wetlands International via dit debat wetlands als thema onder de aandacht brengen van jongeren en van de panelleden.

Voor irrigatie en voor het opwekken van energie verrijzen ingrijpende bouwwerken: stuwdammen. Wat zijn de gevolgen hiervan voor mens en milieu? Hoe denken jongeren hierover? Jongeren kunnen deze avond in debat met Pieter van Beukering (Vrije Universiteit), Maarten van der Ploeg (Ministerie van Buitenlandse Zaken), Marc Koene (Stichting Natuur en Milieu), Danielle Hirsch (Both Ends), Ruud Schuurs (NUON), Marga Kool (dijkgraaf Reest en Wieden), Helma Neppérus (VVD), Marcel Silvius ( Wetlands International) en de Jongerenvertegenwoordigers naar de Commission on Sustainable Development van de VN.

U bent van harte uitgenodigd om aanstaande donderdag 31 mei bij het debat aanwezig te zijn.

Datum donderdag 31 mei
Aanvang 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Einde 22.00uur
Locatie Stadskasteel Oudaen Oudegracht 99
Utrecht
Aanmelden Aanmelden via roelinkaheij@jeugdraad.nl Informatie Nationale Jeugdraad via Roelinka Heij 030-2303579

De Nationale Jeugdraad organiseert het debat in samenwerking met Wetlands International om duurzame thema's zoals wetlands en energie onder de aandacht te brengen van jongeren. De Nationale Jeugdraad is de landelijke koepel voor jongerenorganisaties. De Jeugdraad vindt belangrijk dat jongeren tussen de 12 en 30 jaar kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij belangrijk vinden. Wetlands International is een non-profit organisatie die wereldwijd werkt aan het behoud en herstel van Wetlands - water rijke natuurgebieden - en hun waarden voor de mens en biodiversiteit.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl en www.wetlands.org