Ingezonden persbericht


Nummer:

12

Datum:
30 mei 2007

JOS-café jeugdparticipatie; 'Zet 'n punt in je stad'-plannen bekend

Tijdens het JOS-café Jeugdparticipatie worden op 31 mei de winnende plannen van de actie 'Zet 'n punt in je stad!' bekend gemaakt die jongeren hebben ingediend om de stad of de wijk prettiger te maken. Wethouder Geluk ondertekent namens de gemeente een convenant met de Rotterdamse Jongerenraad om de 10 punten van de Agenda van de Jeugd te realiseren.

Op de agenda staan verder een presentatie over het jongerenjaar 2009 door Henca Maduro en een discussie over jeugdparticipatie en hoe deze vorm te geven.

Agenda van de jeugd
Vorig jaar augustus heeft de Rotterdamse Jongerenraad een agenda gepresenteerd van wensen van de jongeren om hier in deze stad prettiger te kunnen leven. Deze wensen waren verzameld tijdens gesprekken met 1000 jongeren gedurende de 100 dagen van het college. Het afgelopen jaar stond in het teken te bezien hoe deze wensen kunnen worden gerealiseerd en een start daarmee te maken. Tijdens het JOS-café worden de afspraken die tussen de Rotterdamse Jongerenraad en de gemeente zijn gemaakt bekrachtigd door het ondertekenen van een convenant.

Zet 'n punt in je stad
Met de actie 'zet 'n punt in je stad' werden jongeren uitgedaagd plannen in te dienen die de wijk of de deelgemeenten voor de jongeren en/of alle bewoners prettiger zou maken. De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij heeft hiervoor 20.0000 euro ter beschikking gesteld. Tien plannen kunnen voor maximaal 2.000 euro worden gerealiseerd. Die tien plannen worden door de jury tijdens het JOS-café bekend gemaakt.

Jeugd Onderwijs en Samenleving van de gemeente Rotterdam organiseert de JOS-café's om met partners uit de stad van organisaties en deelgemeenten op een prettige manier van gedachten te wisselen over thema's die spelen binnen het gemeentelijk beleid. Dit keer: Jeugdparticipatie.

Noot voor de redactie/