Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van donderdag 31 mei

Fryslân, 31-05-2007 o Politieberichten van woensdag 30 mei 07.00 uur tot en met donderdag 31 mei 07.00 uur.

Drachten: inbraak in kantoor
De politie onderzoekt een inbraak in een kantoor aan de Donia. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een computer weggenomen. Namens het bedrijf deed een 35-jarige inwoner van Noordbroek aangifte.

Heerenveen: diefstal scooter
De politie onderzoekt de diefstal van een scooter, een Peugeot Vivacity uit 2005. De scooter werd woensdagochtend gestolen bij een school aan de Jousterweg. Vermoedelijk is het sleuteltje gestolen uit de jaszak van de aangever, waarna de scooter is gestolen. Aangifte is gedaan door een 17-jarige inwoner van Lemmer.

Sneek: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de
Winsemiusstraat. Tussen maandagavond en woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de woning werd een computer weggenomen. De 30-jarige bewoner deed aangifte.

Oosterwolde: politie onderzoekt vernielingen in bedrijfspand De politie onderzoekt de vernielingen in een bedrijfspand aan de Houtwal. Tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend kwam men het pand binnen na het forceren van een raam. In het pand werd een grote ravage aangericht. Zo werden onder andere flexibele scheidingswanden kapot geslagen, tientallen plafondplaten met TL-armaturen naar beneden getrokken, brandblussers leeggespoten en diverse ramen ingeslagen. Een 44-jarige inwoner van Alkmaar deed aangifte.

Heerenveen: diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een grijze Citroen Xsara Picasso met het kenteken 11 LN KR. De auto is woensdagochtend gestolen van De Opslach. Aangifte is gedaan door een 57-jarige inwoner van Grou.

Broeksterwoude: meisje gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag op de Hoofdweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 4-jarig meisje uit Broeksterwoude gewond raakte. Het meisje stak de straat over en zag daarbij een auto over het hoofd. De 43-jarige bestuurder uit Dokkum kon het slachtoffer niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het meisje werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Joure: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmiddag naar aanleiding van klachten op de Scheen op snelheid gecontroleerd. Tijdens de controle passeerden 671 voertuigen, waarvan er 21 te snel reden. Van deze 21 overtreders reed één bestuurder de radar met 78 kilometer per uur voorbij, terwijl op de Scheen een snelheid van 50 kilometer per uur is toegestaan.

Sint Annaparochie: politie houdt verdachte aan voor brandstichting De politie heeft woensdagmiddag een 15-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie aangehouden op verdenking van brandstichting van een mobiel toilet aan de S. Brandsmalaan. Een ooggetuigen waarschuwde omstreeks 16.25 uur de politie en de brandweer via 1-1-2. Eenmaal ter plaatse bleek er een mobiel toilet in brand te zijn gestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het mobiele toilet veel schade opliep. Volgens omstanders had de 15-jarige jongen het toilet in brand gestoken. De agenten gingen naar zijn woning en na enig aandringen bekende de verdachte dat hij het toilet in brand had gestoken. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en mocht na verhoor en een proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Terschelling West: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmiddag naar aanleiding van klachten op de Hoofdweg op snelheid gecontroleerd. Tijdens de controle passeerden 90 voertuigen, waarvan er drie te snel reden. Op de Hoofdweg is een snelheid van 60 kilometer per uur toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur. Diezelfde dag werd nogmaals gecontroleerd op de Hoofdweg, ditmaal op het dragen van de autogordel. In een halfuurtje tijd passeerden vijftig automobilisten de controle. Iedere automobilist droeg een gordel.

Drachten: fietsster gewond na ongeval
De politie heeft woensdagmiddag op de Noorderhogeweg een ongeval afgehandeld, waarbij een 15-jarige fietsster uit Nijega gewond raakte. Het meisje fietste achter twee jongeren die met de sturen in elkaar kwamen. Ze kon het duo niet meer ontwijken en kwam ten val. Hierbij liep ze letsel op aan haar rug en gezicht. Door omstanders werd eerste hulp verleend, waarna het slachtoffer per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sneek: brand in leegstaande sloopwoning
De politie heeft woensdagavond de brandweer van Sneek geassisteerd bij een brand in een leegstaande sloopwoning aan de 2e
Oppenhuizerdwarsstraat. De brand in de woning is vermoedelijk aangestoken. Tijdens de bluswerkzaamheden werd de 2e
Oppenhuizerdwarsstraat afgesloten voor al het verkeer. Na een uur blussen had de brandweer de brand onder controle. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Drachten: bromfietser aangehouden
De politie heeft woensdagavond op de Houtlaan een 17-jarige bromfietser uit Gorredijk aangehouden. De jongen viel op omdat hij geen helm droeg. Toen de agenten hem een stopteken gaven negeerde hij die. Na een zoektocht werd de bromfiets in een tuin van een woning aan de Houtlaan aangetroffen. De bestuurder weigerde zijn naam te geven en werd daarom aangehouden. Op het politiebureau kreeg de hij zes bekeuringen voor het negeren van een stopteken, het rijden op een bromfiets zonder helm, het rijden op een bromfiets zonder kenteken, het rijden zonder geldig rijbewijs, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en het rijden onder invloed. Tevens werd de bromfiets van de jongen inbeslaggenomen.

Surhuisterveen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Blauwhuisterweg een 56-jarige automobilist uit Surhuisterveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een agente, die in haar vrije tijd over de Blauwhuisterweg reed, attendeerde haar collegas op een bestuurder die mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte had inmiddels zijn auto geparkeerd en was een woning binnen gegaan. Na controle bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. De Surhuistervener werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 645 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Oldeholtpade: automobilist aangehouden na forse snelheidsovertreding De politie heeft woensdagavond op de Hoofdweg een 28-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden na een forse
snelheidsovertreding. De bestuurder werd door een motoragent betrapt toen hij met 73 kilometer per uur door een 30 kilometer-zone reed. Na een proces-verbaal mocht de bestuurder zijn weg vervolgen.

Leeuwarden: diefstal auto
De politie onderzoekt de diefstal van een grijze Volvo S70 met kenteken met 01-DV-HF. De auto is gestolen van het Noordvliet. Vermoedelijk heeft men de autosleutels van de 41-jarige eigenaar uit Leeuwarden tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid gestolen. De Leeuwarder heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor vernieling van politieauto
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige man zonder een vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van vernieling van een politieauto. Omstreeks 02.00 uur zagen agenten dat het raam van een politieauto, die buiten het hek van het politiebureau aan de Gardeniersweg stond, was ingegooid met een steen. Tevens was geprobeerd om de auto in brand te steken. Door de vloermatten uit de auto te verwijderen kon erger worden voorkomen. Omstreeks 04.00 uur liepen twee agenten vanaf het politiebureau naar een geparkeerde politieauto aan de Gardeniersweg. Tegen een gevel van een bedrijf zagen ze de 20-jarige man zitten. Omdat hij die nacht ook al eerder was gesignaleerd bij de politieautos werd hij aangesproken. De verdachte bekende direct en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.