Gemeente Geertruidenberg


Bewoners Bergse Poort onderhouden bloembakken

foto bij bloembakken.JPG

Woensdagmiddag 23 mei heeft wethouder Lida Verschuren samen met bewoners van de Bergse Poort de bloembakken langs de Timmersteekade opgevuld met kleurrijk perkgoed. Op deze manier is een nieuw experiment tot samenwerking tussen gemeente en bewoners bezegeld. Dit alles in het kader van wijk- en buurtbeheer.

Bezuiniging

In het verleden zijn de meeste bloembakken in de gemeente door een bezuinigingsmaatregel verdwenen. Het is voor de gemeente namelijk erg kostbaar om de bloembakken te onderhouden en steeds water te geven. Sommige bewoners betreuren dit, waaronder ook enkele bewoners van de Bergse Poort.

Samenwerking

Daarom verzochten deze bewoners vorig jaar de gemeente om de bloembakken aan de Timmersteekade weer te vullen. Zij willen graag zelf de verzorging van de planten op zich nemen. Tot nu toe verwijderen zij ook zelf het onkruid in de omgeving en houden een oogje in het zeil. Op deze manier werken gemeente en buurtbewoners samen aan het behoud en de versterking van de leefbaarheid van de woonomgeving.

Trots

Wethouder Verschuren is erg trots op deze bewoners van de Bergse poort. Ze prees hen voor hun inzet om hun buurt netjes te houden. Wethouder Verschuren hoopt op een hele prettige samenwerking.