Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 31 mei

* MAN RIJDT TEGEN CAFEPUI
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die met zijn auto tegen de pui van een café was gereden. Woensdagavond rond kwart voor twaalf reed om nog onbekende reden een man met zijn auto tegen de pui van een café aan de Kerkhoflaan. Hij ramde de voorzijde van het café waardoor de voorgevel werd vernield en een gedeelte van de pui naar binnen werd gedrukt. Buiten de gelegenheid stonden twee auto's geparkeerd en een scooter die hij ook beschadigd had. In het café zou hij volgens getuigen nog iemand een klap in het gezicht hebben gegeven. Agenten arresteerden de 40-jarige Rotterdammer voor poging doodslag, mishandeling en vernieling en brachten hem over naar een politiebureau. Daar bleek ook dat de verdachte teveel alcohol had gedronken. Het politiepersoneel nam van de man het kentekenbewijs van de auto en het rijbewijs in. Ze sloten hem in voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT MAN IN GESTOLEN AUTO AAN
PRINS-ALEXANDER - Politiemensen van het district Oost arresteerden in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Omstreeks twee uur wilden surveillerende politiemensen op de Zevenkampse Ring een auto controleren. Toen de inzittenden zagen dat een politievoertuig achter hen reed, zetten zij de auto direct aan de kant en renden weg. Na een achtervolging werd één van hen aangehouden. Uit navraag in de systemen bleek dat de auto in maart vanaf de Nico van de Valkweg was gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht en de overige verdachten.


* POLITIE HOUDT MAN NA STRAATROOF AAN
ROTTERDAM - Politiepersoneel arresteerde woensdagavond een 40-jarige Rotterdammer na een straatroof op de Claes de Vrieselaan. Rond tien uur werd een 52-jarige vrouw uit Rotterdam door een man benaderd, die haar na een korte worsteling van haar tas beroofde. Politiemensen stelden na de melding meteen een uitgebreid onderzoek in. Personeel van Cameratoezicht zag op de Rochussenstraat een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld.


* CONTROLE OPENBAAR VERVOER GEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft samen met de RET een uitstapcontrole uitgevoerd. Woensdagmiddag tussen twee en drie uur controleerden agenten en controlebeambten van de RET passagiers die op het Zuidplein uit het openbaar vervoer stapten. Daarbij schreven ze 25 bekeuringen uit voor mensen die geen geldig plaatsbewijs bij zich hadden. Ze troffen ook nog iemand aan die geen identificatiebewijs bij zich droeg. Van de zwartrijders hebben er 8 direct de boete betaald.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

ROTTERDAM-DIJKZIGT- Politiemensen hielden woensdag eind van de middag drie minderjarige verdachten aan. Rond half zes kwam de melding dat er werd gevochten in de metro ter hoogte van Coolhaven. Drie mannen kwamen de trap opgerend, toen de agenten daar aankwamen. Een getuige gaf aan dat dit de personen waren, die in de metro een andere jongen hadden geslagen. Hierop werden de drie, Rotterdammers van 13 en 16 jaar oud, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau. Hun ouders werden in kennis gesteld. De drie zijn later in de avond heengezonden, maar zullen zich ter zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


* ANPR-CONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST- De politie heeft in samenwerking met de Douane, Gemeentebelastingen en Rijksbelastingen, een ANPR-controle gehouden. Van negen uur 's ochtends tot drie uur 's middags werden zo'n 300 auto's gecontroleerd. Vanuit de politie werd 31 keer een bekeuring uitgeschreven voor verschillende overtredingen. De dienst Rijksbelastingen heeft voor 4558 euro geïnd en zeven voertuigen in beslag genomen. De dienst Gemeentebelastingen vorderde voor een bedrag van 8608 euro, waarvan 6239 euro direct werd geïnd. Daarnaast zijn vier auto's afgevoerd.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM-NIEUWE WESTEN- Politiemensen troffen woensdagochtend een hennepkwekerij aan. Rond half tien stelden zij op basis van binnengekomen informatie een onderzoek in in een woning aan de Heemraadssingel. In de woning werden twee ruimtes gevonden, waar in totaal zo'n 600 a 700 hennepplanten, met bijbehorende apparatuur stonden. Het Hennepteam droeg zorg voor de verdere ontmanteling en afhandeling van de kwekerij. Eneco constateerde diefstal van stroom en doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN DOOR HET FIETSTEAM

KRALINGEN-CROOSWIJK - Door het personeel van het fietsteam werd in samenwerking met personeel van cameratoezicht op de Crooswijkseweg een controle gehouden. Deze controle was gericht om de overlast tegen te gaan en de verkeersveiligheid te vergroten. Tijdens de controle zijn 52 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het blowen op straat, hangen in portieken, dronken zijn op straat, foutief parkeren, niet dragen van de autogordel, rijden in strijd met een gebodsbord en rijden in een auto met een gladde banden. In de toekomst zullen deze controles vaker plaatsvinden. De samenwerking met cameratoezicht biedt de mogelijkheid om sneller en adequater te reageren op situaties op de Crooswijkseweg.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
MAASSLUIS - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord hield woensdagmiddag en -avond een brom- en snorfietscontrole. Tijdens deze controle zijn drie bromfietsen in beslag genomen in verband met de technische staat. In totaal werden 45 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het rijden zonder helm, het overtreden van de geluidslimiet en het rijden met een gladde band. Tijdens de controle werden ook diverse automobilisten gecontroleerd. Zij kregen een bekeuring voor ondermeer het rijden met een gescheurd rijbewijs, het rijden met foutieve kentekenplaten en het rijden onder invloed van alcohol.


* INTEGRALE HORECA CONTROLE GEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politiepersoneel hield in samenwerking met personeel van de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Arbeidinspectie, de Voedsel en Warenautoriteit en Bijzondere Wetten een controle bij 20 horecagelegenheden. Door de politie zijn zeven processen-verbaal uitgereikt voor ondermeer het niet aanwezig zijn van vergunningen en de Wet ID. Door Sociale Zaken werd één uitkering stopgezet, door de Arbeidsinspecite worden diverse nadere onderzoeken ingesteld en door de Voedsel en Waren Autoriteit zijn 5 processen-verbaal opgemaakt in verband met foutieve temperaturen.


* VROUW ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Een 67-jarige automobiliste uit Hoogeveen raakte woensdagmiddag zwaar gewond na een aanrijding op de N57. Door nog onbekende oorzaak belandde een auto bestuurd door een 53-jarige man uit Dirksland op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer waardoor een frontale botsing ontstond met een auto en caravan. De inzittenden van de auto, de 68-jarige man van het slachtoffer en hun twee kleinkinderen (3 en 4 jaar uit Nieuwegein) bleven ongedeerd. De vrouw raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Een 40-jarige man uit Oudewater raakte eveneens bij de aanrijding betrokken en reed tegen de auto met de grootouders en kleinkinderen aan. Deze automobilist bleef ongedeerd. De 53-jarige automobilist uit Dirksland liep een beenwond op en werd overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De 67-jarige vrouw werd met vermoedelijk een gebroken borstbeen naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht.