Persberichten 31/05 ochtend

regio, 31-05-2007

Noordwijk Verdachten vernielen autos aangehouden De politie heeft woensdag 30 mei rond 23.00 uur op de Grent vier 16 jarige jongens uit Noordwijk en Noordwijkerhout aangehouden. De vier worden er van verdacht bij vijf autos vernielingen te hebben aangericht. De vernielingen bestonden uit het bekrassen, het aanbrengen van deuken en het afbreken van een buitenspiegel. Aan de Piet Heinstraat zag een bewoner het viertal bezig en waarschuwde de politie. Daar ging het om één auto. De andere autos stonden op de Julianastraat (2x) en bij de hoek Prins Bernhardstraat met de Zoutmanstraat (2x). Twee verdachten werden na het afleggen van een verklaring weer op vrije voeten gesteld en overgedragen aan hun ouders. De andere twee zitten nog voor het verdere onderzoek vast. De politie heeft nog niet van alle gedupeerden de aangiften binnen.

Rijnsburg Vernielingen aan school De politie heeft donderdag 31 mei rond 02.30 uur aan de Sandtlaan drie jongens uit Katwijk van 15 en 16 (2x) aangehouden als verdacht van het plegen van diverse vernielingen aan het Wellantcollege. De politie ging naar de school na een melding over een inbraakalarm. Van de school waren diverse ruiten vernield en waren ramen besmeurd met eieren en boter. Op het schoolplein lagen omvergegooide klikos, fietsen en fietsenrekken en planten. Een zoektocht in de directe omgeving van de school vond de politie de drie jongens. Zij zijn voor het onderzoek ingesloten. Het vermoeden is dat het hier gaat om een uit de hand gelopen examenstunt.

Leiden Auto tegen boom Door nog onbekende oorzaak is donderdag 31 mei rond 06.00 uur een 26 jarige man uit Alphen aan den Rijn met zijn bestelauto tegen een boom langs de Churchilllaan gereden. Met onbekend letsel is de man overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Hazerswoude Dorp Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Dorpsstraat. De inbraak werd gepleegd op woensdag 30 mei tussen 13.50 en 16.30 uur na inklimming. Via een schuur wist men namelijk bij een raam van de 1e verdieping van de woning te komen. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen, onder andere een laptop, een digitale-camera, geld en sieraden. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Alphen a/d Rijn Aanrijding Een 35 jarige automobilist uit Den Haag verleende woensdag 30 mei rond 18.50 uur op de kruising Hoorn met de Genielaan geen voorrang aan een 17 jarige vrouw uit Rijnsaterwoude die daar met haar bromfiets reed over het fietspad. Dit gebeurde toen de Hagenaar vanaf de Hoorn de Genielaan opreed. De vrouw is met diverse kneuzingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. .

Ammerstol/ Bergambacht Bromfietser bekeurd De politie heeft woensdagavond 30 mei een 15 jarige jongen uit Schoonhoven een aantal bekeuringen gegeven voor diverse overtredingen. Hij reed terwijl hij nog geen 16 jaar was over de Lekdijk in Ammerstol op een bromfiets. De bromfiets was niet verzekerd, niet voorzien van een bromfietskenteken hijzelf droeg geen helm. De bromfiets is van de weg gehaald en wordt vernietigd. Omdat de jongen niet kon voldoen aan de identificatieplicht werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar aan het licht kwam dat hij eerder die avond op een schoolplein aan de Bloemengaarde in Bergambacht een 16 jarige jongen had mishandeld en bedreigd. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.