Gemeente Goirle


B&W lijst Gemeente Goirle van 22 mei 2007

Week 21
22-05-07

1. Bestemmingsplannen en zelfstandige project procedures: vaststellen welke stukken naar Commissie Ruimte en/of gemeenteraad gaan. Toelichting.
In het kader van bestemmingsplanprocedures en procedures op grond van artikel 19, eerstel lid, WRO worden stukken naar de Commissie Ruimte en de gemeenteraad gestuurd. Dit is in een schema opgenomen dat ter opiniëring naar commissie Ruimte is gestuurd. De Commissie Ruimte heeft dit schema op 23 april 2007 besproken. Het schema kan nu worden vastgesteld en als leidraad dienen voor de vraag welke stukken wanneer naar de Commissie Ruimte en/of de gemeenteraad gestuurd moeten worden.

Het college besluit:
schema vast te stellen en ter kennis te brengen van de Commissie Ruimte en de gemeenteraad.
2. Aanvraag om bouwvergunning Van Malsenstraat 5 te Goirle. Toelichting.
Er is geconstateerd dat er zonder de benodigde bouwvergunning een tuinhuis is geplaatst op het perceel Van Malsenstraat 5 te Goirle. Hierop is een aanvraag om bouwvergunning ingediend. Het plan voldoet niet aan het bestemmingsplan en niet aan de beleidsregels ter toepassing van de vrijstellingsbevoegdheid ex artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO).

Het college besluit:
a. aanvraag om bouwvergunning voor het tuinhuis op het perceel Van Malsenstraat 5 te Goirle te weigeren; b. aanvrager de mogelijkheden van het vergunningsvrij bouwen mee te delen.


3. Anticipatie op Activiteiten AmvB.
Toelichting.
Door een verandering in de milieuwetgeving zal in de nabije toekomst een verschuiving plaatsvinden van vergunningplichtige inrichtingen naar meer eigen verantwoordelijkheid bij bedrijven. De invoering van de Activiteiten AMvB (Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer) legt daarvoor de basis. De Activiteiten AMvB zou in eerste instantie al eerder ingevoerd worden (2006) maar is inmiddels uitgesteld tot januari 2008. Er wordt voorgesteld (onder voorwaarden) een terughoudende opstelling te kiezen ten aanzien van vergunningverlening bij bedrijven waarvan de vergunningplicht als gevolg van de Activiteiten AMvB komt te vervallen.

Het college besluit:
in te stemmen met het voorstel om een terughoudende opstelling te kiezen ten aanzien van vergunningverlening bij bedrijven waarvan de vergunningplicht als gevolg van de Activiteiten AMvB komt te vervallen.


4. Wijziging Afvalstoffenverordening.
Toelichting.
Op 30 maart 2004 heeft de gemeenteraad de Afvalstoffenverordening vastgesteld. In artikel 33 worden de bepalingen opgesomd die als strafbaar feit worden aangeduid om strafrechtelijk gehandhaafd te kunnen worden. Naar aanleiding van een schrijven van het Openbaar Ministerie (OM) is deze bepaling tegen het licht gehouden. Het is noodzakelijk gebleken de bepaling aan te passen en derhalve een wijzingsverordening door de gemeenteraad vast te laten stellen.

Het college besluit:
de Wijzigingsverordening van de Afvalstoffenverordening ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad overeenkomstig bijgaand concept-raadsbesluit
5. Aanbesteding Collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV). Toelichting.
Het Collectief vraagafhankelijk vervoer (verder CVV) is onderdeel van het openbaar vervoer, maar tevens het collectieve systeem voor mensen met een indicatie vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (verder WMO). Omdat het contract met de huidige uitvoerder, PZN, afloopt, zal er een nieuwe aanbesteding gestart worden. De kadernota met hierin de uitgangspunten voor het nieuwe contract, is reeds vastgesteld door de stuurgroep. De aanbesteding wordt regionaal uitgevoerd en het Servicepunt Deeltaxi, onderdeel van de gemeente Tilburg, wordt hierbij aangewezen als aanbestedende dienst. De stuurgroep CVV wordt gemandateerd tot het nemen van besluiten over de documenten voor de aanbesteding

Het college besluit:
a. kennis te nemen van de Kadernota 'terugblik en Toekomst Deeltaxi Midden-Brabant'; b. akkoord te gaan met de uitvoering van de aanbesteding door het Servicepunt Deeltaxi Midden-Brabant en de gemeente Tilburg; c. het portefeuillehoudersoverleg aan te wijzen als besluitvormend orgaan inzake de vaststelling van de Kadernota en het bestek en programma van eisen; d. akkoord te gaan met de financiering van de aanbesteding vanuit de algemene reservering van het Servicepunt. e. kennis te nemen van de wijziging van de naam van Deeltaxi Midden Brabant na de aanbesteding in Regiotaxi Midden Brabant, vanwege meer uniformiteit in de provincie.


6. Klanttevredenheidsonderzoek Deeltaxi Midden Brabant 2006. Toelichting.
Het Servicepunt Deeltaxi Midden Brabant heeft een klanttevredenheidsonderzoek uit laten voeren door het bureau Probit Marktonderzoek B.V. De uitkomst hiervan ligt nu voor, ter kennisname.

Het college besluit:
kennis te nemen van het onderzoeksrapport omtrent de klanttevredenheid van gebruikers van Deeltaxi Midden-Brabant.
7. Klanttevredenheidsonderzoek naar levering en reparatie van hulpmiddelen in het kader van de WMO. (voormalig Wvg) Toelichting.
Bureau Intomart GfK heeft een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de gebruikers van hulpmiddelen verstrekt door Welzorg in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (verder WMO, voorheen Wvg). Dit gebeurt jaarlijks. Het verslag van de meting over 2006 ligt nu voor ter kennisname. Welzorg Tilburg scoort over het algemeen goed, de klanten zijn tevreden over de dienstverlening. Ten opzicht van 2005 zijn er geen opvallende wijzigingen te constateren.

Het college besluit:
het college neemt kennis van het rapport over de klanttevredenheid naar de levering en reparatie van hulpmiddelen geleverd door Welzorg.
8. Beleidsregel langdurigheidstoeslag en geringe inkomsten. Toelichting.
Door een wetswijziging heeft het college de ruimte gekregen om ook langdurigheidstoeslag toe te kennen aan personen die gedurende 5 jaar slechts geringe inkomsten uit arbeid hebben ontvangen. Het college dient het begrip 'geringe inkomsten' nader in te vullen. Er wordt gekozen om aan te sluiten bij het normbedrag onkostenvergoeding vrijwilligerswerk.

Het college besluit:
als uitwerking van artikel 36 WWB wordt de volgende beleidsregel vastgesteld: 'Indien in de referteperiode van 60 maanden, niet meer inkomsten uit of in verband met arbeid zijn ontvangen dan 5 maal het bedrag zoals bedoeld in artikel 31 lid 2 onder k van de WWB, is het college van oordeel dat er in redelijkheid niet gesproken kan worden van een feitelijke aanwezigheid van arbeidsmarktperspectief'.
9. Ledenraadpleging onderhandelaarsakkoord Vreemdelingenwet. Toelichting.
De VNG heeft een akkoord bereikt met de staatssecretaris van Justitie over de afwikkeling en nalatenschap van de oude Vreemdelingenwet en de uitvoering van de Vreemdelingenwet 2000. Over dit akkoord wil de VNG de leden raadplegen en vraagt voor 23 mei 2007 een reactie.

Het college besluit:
a. dat voorgesteld wordt om in te stemmen met het onderhandelaarsakkoord. Hiertoe het bijgevoegde formulier (bijlage 2) laten invullen en ondertekenen door de portefeuillehouder en een kopie achter houden voor het dossier bij Sociale Zaken. b. als de gemeente extra middelen krijgt voor de kosten van het huisvesten van extra statushouders (uitkering, opvang enz.), deze middelen te 'oormerken' voor het doel waarvoor zij gegeven worden zodra de omvang bekend is. 10. Medische advisering inburgering. Toelichting.
De Wet Inburgering geeft het college de bevoegdheid om een inburgeringsplichtige te ontheffen van de inburgeringsplicht op lichamelijke, psychische dan wel verstandelijke gronden. De aanvraag tot ontheffing van de inburgeringsplicht dient door de inburgeringsplichtige zelf ingediend te worden bij het college. Bij deze aanvraag dient de belanghebbende een advies te overleggen van een onafhankelijke arts, die door het college aangewezen dient te worden. Teneinde één medische partij aan te wijzen is door de gemeente Tilburg een meervoudige onderhandse aanbesteding gestart. Argonaut Advies BV is hieruit als meest geschikte partij naar voren gekomen. Als regiogemeente kan ook Goirle gebruik maken van de diensten van Argonaut.

Het college besluit:

1. Argonaut Advies BV conform de voorwaarden genoemd in het aanbestedingsdocument 'Meervoudige onderhandse aanbesteding medische advisering in het kader van de ontheffingsprocedure Wet Inburgering' de dato 16 januari 2007 en de offerte van Argonaut Advies BV de dato 28 februari 2007, aan te wijzen als de organisatie die ter zake van de aanvraag tot ontheffing van de verplichting om het inburgeringsexamen af te leggen advies uitbrengt aan inburgeringsplichtigen, aan aanvragers van een zelfstandige verblijfsvergunning of een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd en aan vreemdelingen die via naturalisatie het Nederlanderschap willen verkrijgen; 2. het onder punt 1 geformuleerde besluit tot aanwijzing in te laten gaan op datum besluit college en te beëindigen op 31 december 2009; 3. voor inburgeringsplichtigen met een inkomen en vermogen op bijstandsniveau bijzondere bijstand te verstrekken voor de kosten van het medisch advies. 11. Houten bijgebouw Liefkenshoek 19. Toelichting:
Op 4 april 2005 is de vorige eigenaar van het perceel Liefkenshoek 19 aangeschreven tot verwijdering van de gerealiseerde berging, onder aanzegging van bestuursdwang. Het daartegen ingediende bezwaar en beroep is inmiddels ongegrond verklaard. Derhalve dient te worden overgegaan tot uitvoering van gemeentewege. Daartoe is een draaiboek opgesteld.

Het college besluit:
bestuursdwang te effectueren volgens draaiboek.

U kunt aan deze beschrijvingen geen rechten ontlenen.