Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Digitale Wmo-informatiesite

De gemeente en de regionale bibliotheek Z-O-U-T werken samen aan de ontwikkeling van een digitale Wmo informatiesite. Dit gebeurt met ondersteuning van het landelijk Projectbureau Wmo-loketten. De invoering van de website is op dit moment in volle gang. Na een mailing en voorlichtingsbijeenkomst hebben tientallen organisaties en instellingen zich ingeschreven voor een training bij de bibliotheek om hun eigen gegevens op de website in te voeren. Hiermee wordt voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug zichtbaar welke producten de diverse organisaties aanbieden. Inmiddels heeft afgelopen week een eerste training plaatsgevonden. Ook na de zomervakantie volgen nog diverse trainingen. Inschrijving vindt plaats via de bibliotheek.

Op de website wordt elk onderwerp toegelicht. Bezoekers vinden er het lokale aanbod aan producten of de adressen van organisaties die ze kunnen helpen. Daarnaast is achtergrondinformatie beschikbaar via internetlinks. De website is nog in ontwikkeling en wordt steeds verder uitgebreid. De website kunt u vinden op: www.wmoloket.heuvelrug.nl .
Ook via de gemeentelijke website www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl wordt informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning gegeven.