Gemeente Scheemda


Nieuwe website voor Oostwold
31 mei 2007

Oostwold heeft gloednieuw digitaal dorpsplein

Oostwold heeft een gloednieuw digitaal dorpsplein. De nieuwe dorpswebsite, die te vinden is op adres www.oostwoldoldambt.nl, werd op donderdag 24 mei op feestelijke wijze in gebruik genomen tijdens een bijeenkomst in café De Twee Oldambten in Oostwold.

De internetter uit Oostwold en omgeving vindt op de gloednieuwe site een schat aan informatie uit het dorp. Zo valt er te lezen over heden en verleden van het dorp. Daarnaast staat er op de website veel informatie over het bedrijfs- en verenigingsleven in Oostwold.

Een speciaal plekje op de site is er voor Vereniging Dorpsbelangen Oostwold (VDO). De dorpsbelangenvereniging heeft een werkgroep in het leven geroepen die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de site. ,,Wij willen Oostwold op de kaart zettenââ, zegt interim-voorzitter Klaas Mulder van VDO over het waarom van de nieuwe site. ,,Zo willen wij graag meer aandacht voor beeldmateriaal, zoals fotoâs, op de site.ââ

De nieuwe site is tot stand gekomen in samenwerking met Op Droad en het Huis van de Regio. De contacten met Op Droad â het met Leadergelden gesubsidieerde internetproject voor Oost-Groningen â kwamen tot stand nadat voormalig sitebeheerder en secretaris van VDO Han Wijnands emigreerde naar Thailand. Daarop zocht VDO contact met Op Droad om de site operationeel te houden.

Op Droad biedt diverse voorzieningen, zoals nieuws uit de regio en een cultuur- en bioscoopagenda. Deze elementen bleken echter technisch niet inpasbaar in het bestaande digitale dorpsplein van Oostwold. Vandaar dat VDO hulp kreeg van Op Droad bij de bouw van een nieuwe site. Reinder Klein van Op Droad heeft het resultaat inmiddels even kunnen bekijken: ,,Het is een hartstikke mooie site geworden, een site waar Oostwold trots op mag zijn.ââ