Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen, 31-05-2007

Geen voorrang

BORGER Een voorrangsfout was er woensdagmiddag de oorzaak van dat een 69 jr. fietser uit Borger gewond raakte. Op de T-kruising van de Torenlaan met de Bloemdijk in Borger verleende een 41 jr. automobilist uit Borger hem geen voorrang waardoor een botsing volgde. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietstertje naar ziekenhuis
EXLOO Een 13 jr. meisje uit Exloo is woensdagavond met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht nadat ze op het Zuideinde in haar woonplaats was aangereden door een auto. Het meisje reed vanaf het fietspad de rijbaan op om deze over te steken. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 53 jr. inwoner van Exloo kon haar niet meer ontwijken waarna een aanrijding volgde.

Politie vordert rijbewijzen in
EMMEN Woensdagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een 70 jr. inwoner van Emmen. De man reed met een alcoholgehalte van 2,1 promille in zijn auto o.a. over de Kerspellaan en de Statenweg. Een achter hem rijdende getuige belde de politie i.v.m. zijn slingerend rijgedrag. De rit eindigde op een parkeerplaats aan de Statenweg. Daar botste de man met zijn auto tegen een stilstaande vrachtauto. Op aanwijzing van de getuige hield de politie vervolgens de bestuurder aan. Na een ademanalyse, verhoor en het uitreiken van een dagvaarding om te verschijnen voor de rechtbank, is de man later in de avond in vrijheid gesteld.

BRUNTINGE Een 29 jr. automobilist uit Westerbork is voorlopig ook zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in na het constateren van een forse snelheidovertreding. De man reed nl. met een snelheid van 162 km/uur over de Hoogeveenseweg bij Bruntinge. Hier geldt een max. snelheid van 80 km/uur.

Veel bekeuringen bij verkeerscontrole
EEXT 36 automobilisten zijn woensdagavond bekeurd voor het negeren van een geslotenverklaring. Dit verbod geldt i.v.m. wegwerkzaamheden op de provinciale weg tussen Rolde en Gieten. De politie controleerde aan beide kanten.

Aangehouden op verdenking inbraak
NIEUW RODEN Na een melding van een getuige hield de politie in Nieuw Roden in de nacht van woensdag op donderdag vier jongens van 16 en 17 jr. uit die Roden, Steenbergen en Westervelde aan. De jongens worden verdacht van een (poging) inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat in die plaats. Een getuige belde de politie en wees een aantal verdachten aan. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07-145163)

Diefstal uit kleedkamers
HOOGEVEEN/ASSEN Hoewel er toch heel vaak voor gewaarschuwd wordt, zijn woensdagavond weer een aantal mensen gedupeerd doordat ze waardevolle spullen achterlieten in niet afgesloten kleedkamers. In een kleedkamer bij een sportveld aan de Elbe in Hoogeveen zijn twee mobiele telefoons en een paar schoenen gestolen. Bij een sportschool aan de Zwartwatersweg in Assen maakte en dief een MP3 speler en geld buit.

Staart pony afgeknipt
EXLOO Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag is in een weiland aan de Fabrieksstraat in Exloo de staart van een pony afgeknipt. De eigenaar, een inwoner van Exloo, ontdekte dit woensdagochtend. De man deed aangifte bij de politie. Het afknippen is heel zorgvuldig gedaan. Mogelijk dat de ponyharen dus ergens voor gebruikt gaan worden. Het dier had verder geen letsel. (07-145020)

Paardenstal afgebrand
PAPENVOORT Door nog onbekende oorzaak ontstond woensdagavond brand in een paardenstal aan de weg Papenvoort in Papenvoort. De brand werd op tijd ontdekt waardoor de drie ponys en twee paarden die in de stal stonden in veiligheid konden worden gebracht. Doordat er veel stro in de stal lag opgeslagen stond het gebouw in een mum van tijd in lichterlaaie en was er voor de brandweer geen redden aan. De technische recherche van de politie stelt nog een onderzoek in naar de oorzaak. (07-145130)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.