Vodafone met vast bellen en internet voor consumenten

31.05.2007 / 10:32 / Rubriek: Economie / Organisatie: Vodafone

Vodafone

http://www.vodafone.nl

Vodafone stapt in digitale telefonie en vast internet voor consumenten

Stapsgewijze introductie om zorgeloze dienstverlening te kunnen garanderen

Maastricht, 31 mei 2007 - Vanaf morgen start Vodafone Nederland met 'Vodafone Vast Bellen en Internetten' voor consumenten, digitale telefonie en vast internet voor thuis. Vodafone is van plan de huidige scepsis bij klanten over internettelefonie weg te nemen door een andere en frisse manier van aanpak en een nieuwe standaard in de markt te zetten voor probleemloos vast bellen en internetten.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland: 'Als we kijken naar de ervaringen die klanten hebben met digitale telefonie en vaste internettoegang thuis, dan is er absoluut ruimte in de markt voor een kwaliteitsaanbod. Om dit goed neer te zetten zullen we gedoseerd beginnen en ons aanbod later dit jaar marktbreed uitrollen. Naast een concurrerend basispakket bieden we een gereduceerd tarief voor digitaal bellen naar Vodafone nummers. En klanten die ook een Vodafone mobiel abonnement hebben, kunnen in het weekend gratis mobiel bellen naar Vodafone nummers en vaste nummers in Nederland.'

Nieuwe klanten die in juni en juli met Vodafone Vast Bellen en Internetten van start gaan, zullen individueel gevraagd worden hun ervaringen kenbaar te maken ten aanzien van de installatie, de klantenservice en de kwaliteit van het product op het speciale e-mail adres feedback@vodafonevast.nl. Aan de hand van deze klantervaringen kan Vodafone waar nodig haar processen of onderdelen van het product aanpassen, vóór de brede marktintroductie later dit jaar.

Vodafone Vast Bellen en Internetten
Klanten kunnen kiezen voor (download) snelheden van 2, 4 of 8 Mbps. Voor klanten die kort bij de wijkcentrale wonen is ook 20 Mbps beschikbaar. Upload snelheid is altijd 1 Mbps. Het bellen via internet wordt pas geactiveerd als de vaste internetverbinding probleemloos werkt.
Klanten kunnen kiezen uit een 1- of 2-jarig contract met een opzegtermijn van 3 maanden na deze contractperiode. Er vindt geen stilzwijgende verlenging plaats met wederom 1 of 2 jaar.
Klanten kunnen voor het gereduceerde tarief van 10 cent/min (40% goedkoper dan het standaard tarief) digitaal bellen naar Vodafone mobiele nummers. Klanten die ook al een Vodafone mobiel (consumenten) abonnement hebben krijgen een gratis belbundel van 1000 minuten per maand die ze in het weekend mogen gebruiken voor bellen naar vaste nummers en Vodafone mobiele nummers in Nederland. Klanten kunnen met hun Vodafone mobiel gratis naar de Vodafone klantenservice bellen als ze vragen hebben, of een mail sturen naar klantenservice@vodafonevast.nl. Klanten die geen consumenten abonnee van Vodafone zijn krijgen een gratis simkaart voor hun mobiel meegeleverd waarmee ze alsnog zonder kosten naar de klantenservice kunnen bellen. Tijdens de introductiefase is Vodafone Vast Bellen en Internetten beschikbaar voor 60% van Nederland. Het dekkingsgebied kan middels postcode gecheckt worden op Vodafone.nl/Vast. Om de kwaliteit van de dienstverlening naar haar klanten te borgen, zal Vodafone bestellingen alleen aannemen als deze ook binnen een aanvaardbare termijn uitgevoerd kunnen worden. Als de vraag het aanbod overstijgt dan zal Vodafone de verkoop van het product tijdelijk stopzetten.

Voor meer informatie en het bestellen van Vodafone Vast Bellen en Internetten, kijk op Vodafone.nl/Vast.
De introductie van Vodafone Vast, waarbij digitale telefonie en vaste internettoegang worden toegevoegd aan de complete portfolio van mobiele producten en diensten voor klanten, past volledig in de wereldwijde Mobile Plus strategie van Vodafone Group.

/ / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatie-bedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel ruim 206 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 38 landen.