Politie Limburg-Noord

Drugsproject Hektor: 21 arrestaties

Datum: 31-05-2007
Tijd bericht: 10:32
Plaats: Venlo
In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie in de afgelopen maand 21 personen gearresteerd. De 21 verdachten zijn aangehouden voor het bezit van meer dan 5 gram softdrugs danwel 0,5 gram harddrugs. Van deze mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam 1,4 gram hasjiesj, 8,6 gram heroïne, 3,2 gram cocaïne, 40 gram amfetamine en 214 gram marihuana in beslag. In totaal werden 12 zaken afgehandeld via snelrecht. In totaal is een bedrag van 30 euro in beslag genomen. De politie trad op een plaats binnen waarbij een hennepkwekerij met 245 planten werd aangetroffen. De apparatuur en planten zijn in beslag werd genomen. Vier personen hebben een gebiedsontzegging gekregen.

Dit is een persbericht van de gemeente Venlo. De gemeente Venlo neemt samen met het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord deel aan project Hektor. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst.