Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Erasmusspeld voor Frans en Eveline van Meggelen: al ruim 51 jaar actief als vrijwilliger in Hillesluis

Frans en Eveline van Meggelen hebben gisteren, dinsdag 29 mei 2007, beiden een Erasmusspeld gekregen. Samen zijn ze al ruim 51 jaar actief als vrijwilliger in de wijk Hillesluis. Robbert Baruch, vice-voorzitter van de deelgemeente Feijenoord, reikte de penningen uit aan het echtpaar.

De lijst van wat Frans en Eveline allemaal hebben gedaan is lang: 15 jaar actief in bewonersgroep Walravenbuurt, bestuurslidmaatschap BewonersOrganisatie Hillesluis, Waarom Daarom Festival, het Huttendorp, wijkkrant de Sluis, Sla je slag in de Slaghekbuurt, organisatie 55+ middagen, website Hillesluis, project Eye Eye, Hand-in-Hand in Hillesluis. En nog veel meer. Te veel om allemaal op te noemen. De burgemeester vindt het dusdanig belangrijk wat het echtpaar Van Meggelen voor de stad Rotterdam heeft gedaan en nog steeds doet, dat hij besloten heeft hen de Erasmusspeld te geven.

De Erasmusspeld is een onderscheiding die in 1979 door de gemeente Rotterdam werd ingesteld. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus (1466-1536) en wordt uitgereikt aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.