Gemeente Oisterwijk

Voorste Stroom van start
23-05-2007
Formele procedure Voorste Stroom van start

College stelt definitief ontwerp vast

Het college van de gemeente Oisterwijk heeft onlangs het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Voorste Stroom vastgesteld. Gelijktijdig is dit ontwerp ook vastgesteld in het Dagelijks Bestuur van Waterschap de Dommel. Hiermee is het startschot gegeven om van het gebied een Ecologische Verbindingszone te maken en de functie van viswater te realiseren. De formele procedure gaat nu lopen.

Met de vaststelling van het definitief ontwerp wordt een start gemaakt met het project Herinrichting Voorste Stroom. Het afgelopen jaar heeft voor het college volledig in het teken gestaan van voorspraak. Er zijn verschillende informatieavonden en inloopmiddagen geweest voor belangstellenden en belanhebbenden. Er zijn gesprekken gevoerd met belangengroeperingen. Tijdens de waterweek in september 2006 is de herinrichting gepresenteerd aan de raadscommissies en er is een excursie geweest naar een voorbeeldproject in Roggelsebeek voor raads- en commissieleden en inwoners van Oisterwijk. Dit alles heeft erin geresulteerd dat een goede dialoog is ontstaan en dat opmerkingen en suggesties waar mogelijk zijn verwerkt in het definitief ontwerp. Zo zijn bijvoorbeeld de grote meanders (slingeringen van de stroom) in de Kloostertuin en het Lindepark komen te vervallen. Daardoor blijven bestaande bruggen ongewijzigd en hoeven ze niet verlengd te worden. Verder zijn de wandelpaden achter de woningen van onder andere het Olmenpad en t Seuverick komen te vervallen in verband met de privacy van omwonenden en het voorkomen van het risico tot inbraak. Ook worden er visstekken gemaakt op locaties die afgestemd zijn met de hengelsportvereniging. Nu deze en andere opmerkingen zijn verwerkt in het definitief ontwerp is dat voor het college reden om de volgende fase in te gaan: inspraak.

Inspraakmogelijkheden

Voor de uitvoering van het project herinrichting Voorste Stroom moet een aantal vergunningen en ontheffingen worden aangevraagd. Deze aanvragen moeten bij gemeente, Provincie of Waterschap de Dommel gedaan worden. Dat betekent dat dat ook de instanties zijn waar bezwaar gemaakt kan worden tegen de vergunningverlening. Belanghebbenden worden via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd over de aanvragen, de bezwaarmogelijkheden en de bezwaartermijnen. In Oisterwijk is dit via het weekblad De Nieuwklok en op de website van de gemeente Oisterwijk.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon