Politie Groningen

Donderdag 31 mei 2007

Provincie Groningen, 31-05-2007

Scheemda: transportcontrole

Op de A7 heeft de politie in samenwerking met de Douane een controle gehouden op transporten met gevaarlijke stoffen. Diverse chauffeurs werden gecontroleerd. Vijf bestuurders van zware vrachtautos werden aan een extra controle onderworpen. Alle vijf bestuurders bleken niet te voldoen aan de gestelde eisen. Zij kregen verschillende boetes opgelegd. Een 36-jarige chauffeur uit Zwolle bleek te rijden met een combinatie die te lang was. Ook had hij te lang achter het stuur gezeten. Het voertuig werd stil gezet. Ook een 33-jarige bestuurder uit België kreeg een boete opgelegd voor technische gebreken aan het voertuig en niet de juiste vervoersdocumenten. Aan hem werd direct een boete van 1500 euro uitgedeeld. De drie andere bestuurders kregen een boete voor enkele kleinere overtredingen.

Ter Apel: man onder invloed wederom in de fout

Op de Vogelheem in Ter Apel is door de politie een 45-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de auto van de man niet gekeurd en niet verzekerd was. Ook roken de agenten dat de bestuurder gedronken had. Een blaastest gaf een promillage van 0.8 promille aan. De bestuurder bleek al eerder gepakt te zijn voor het rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: illegale vreemdelingen

Bij een controle op de Vreemdelingenwetgeving trof de politie woensdagmiddag in een ontmoetingsclub twee vrouwen uit Brazilië aan. Beide vrouwen bleken niet de juiste papieren te bezitten. Na onderzoek werd vastgesteld dat de vrouwen illegaal in ons land verblijven. De Vreemdelingenpolitie zorgt voor uitzetting van de dames.

Slochteren: diefstal auto

In het gemeentehuis van Slochteren meldde zich woensdagmiddag een 27-jarige man, vermoedelijk uit Sauwerd. De man gedroeg zich vreemd en wilde een ID-kaart aanvragen, terwijl hij niet stond ingeschreven. Nadat de politie was gewaarschuwd bleek dat de man een valse naam opgaf. Bovendien was hij in het bezit van een auto die van diefstal afkomstig is. De politie nam de verdachte mee voor onderzoek. De man is ingesloten.

Nuis: Friezin licht gewond bij eenzijdig ongeval

Een 22-jarige vrouw uit Drachten is woensdagmiddag op de autosnelweg A7 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Friezin was met de wielen van haar auto in de berm geraakt. Zij probeerde te corrigeren en uit de berm te komen. Dit lukte, maar botste de vrouw vervolgens tegen de middenberm. Het slachtoffer werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft van het ongeval een rapportage en analyse gemaakt.

Delfzijl: bromfietscontroles

De politie heeft woensdagmiddag- en avond meerdere rijdende bromfietscontroles gehouden in de wijken Tuikwerd en Delfzijl-Noord. De politie reageerde naar aanleiding van klachten uit beide wijken. In totaal werden er dertig bekeuringen uitgedeeld. Er werd onder meer bekeurd voor: onverzekerd rijden, vals kenteken voeren, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder claxon en niet tonen van bromfietscertificaat of kentekenbewijs. De controles werden uitgevoerd tussen 16.00 en 21.00 uur. De meeste overtredingen werden begaan in Delfzijl-Noord.

Wildervank: één gewonde bij verkeersongeval

Een 39-jarige man uit Leeuwarden is woensdagochtend op de Rijksweg N33 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Fries bestuurde een bestelauto met een aanhangwagen. Vermoedelijk was de accu van het navigatiesysteem bijna leeg geraakt, waardoor de bestuurder de stekker in het systeem wilde doen. Hierdoor kwam hij met zijn wielen in de rechterberm terecht. De combinatie begon te slingeren, waarna het op de kant terecht kwam en tegen een boom botste. De bestuurder en zijn inzittende, een 46-jarige man uit Staphorst, werden door de hulpverleningsdiensten uit hun benarde positie gehaald. De Fries werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De Staphorster bleef ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage en analyse gemaakt.

Groningen: jongen beledigt agenten

De politie heeft woensdagmiddag op de Metaallaan een 15-jarige jongen aangehouden voor belediging. Agenten reden tijdens een gordelcontrole door de wijk toen de jongen beledigende woorden uitte ten overstaan van een groep andere jongens. Toen zij hun auto keerden, speerde de jongen een school in. Na een korte zoektocht kon hij in de school worden ingerekend. Op het politiebureau bekende hij de belediging. De jongen mocht na verhoor weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietser gewond

Een 13-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag op de kruising van de Diamantlaan met de Travertijnstraat gewond geraakt. De jongen werd geschept door een 41-jarige motorrijder uit Assen, omdat de fietser geen voorrang aan de Assenaar verleende. De fietser liep een gebroken been, een gebroken elleboog en schaafwonden op. De jongen is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vrouw valt door overstekend kind

Een 58-jarige fietsster uit Bedum is woensdagmiddag op het fietspad van de Beren gewond geraakt. Een klein kind stak het fietspad over toen de vrouw er fietste. De vrouw kwam hierdoor ten val en liep een hoofdwond op. De vader van het kind stond erbij toen het gebeurde. Hij pakte zijn kind op, zette het in de auto en reed weg. De politie doet nader onderzoek naar de onbekende man. De vrouw is door ambulancepersoneel ter plekke aan het wond behandeld.

Groningen: Stadjer met harddrugs op zak ingerekend

Een 28-jarige Stadjer is woensdagnacht in de Visserstraat aangehouden. Hij liep met twee anderen en toen agenten naar hen toe liepen, zagen ze dat hij een plastic zakje met inhoud vasthield. Dit bleek een zakje met vijftien bolletjes wit te zijn. De bolletjes werden in beslag genomen, samen met een geldbedrag. Hij kreeg een verblijfsontzegging voor het gebied en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht na verhoor het bureau weer verlaten.

Groningen: fietserverlichtingscontrole

De politie heeft woensdagnacht in de Nieuwe Boteringestraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij werd aan tien fietsers een bekeuring uitgedeeld.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op meerdere locaties in de provincie Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Winschoten, N964: aantal geregistreerde voertuigen: 873, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Wildervank, Nijverheidsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 280, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Scharmer. Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.