Openbaar Ministerie

Onderzoek naar dood Rachid B. afgesloten


31 mei 2007

Het Openbaar Ministerie Middelburg en de politie Zeeland hebben het onderzoek naar de dood van Rachid B. afgesloten. Tijdens het medisch en tactisch onderzoek zijn er geen aanwijzingen gevonden voor strafbare feiten. De nabestaanden zijn hiervan op de hoogte gebracht.

De 33-jarige Rachid B. werd op 5 juli 2006 onder opmerkelijke omstandigheden dood aangetroffen in zijn woning in Middelburg. Eerder (26 april 2006) werd hij door de rechtbank Rotterdam vrijgesproken van lidmaatschap van de Hofstadgroep. Rachid B. had schuim op de mond en volgens familie en vrienden zou hij geen gezondheidsproblemen hebben. Omdat er geen duidelijke doodsoorzaak kon worden vastgesteld hebben politie en het OM destijds de mogelijkheid van een misdrijf niet uitgesloten.

Bovenstaande feiten waren reden voor het Openbaar Ministerie om een grondig medisch en tactisch onderzoek te starten. Er is opdracht gegeven aan het NFI sectie te verrichten en daarnaast toxicologisch onderzoek te doen vanwege het schuim op de mond. In de woning van de man werd door de politie gezocht naar aanwijzingen die licht op de zaak konden werpen.

Het grondige medische en tactische onderzoek hebben geen aanwijzingen opgeleverd dat het hier zou gaan om een misdrijf. Het OM Middelburg en de politie Zeeland hebben daarom besloten het onderzoek te sluiten.