Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 8 mei 2007 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 1 mei 2007

2. Best.secr Officiële opening Happen en Trappen in Beslissen wie gaat. Burg. en weth.v.d. Berk Klompenland d.d. 13 mei 2007. gaan.
3. OSZ-FIN Legesheffing en evenementenbeleid. Geven van een aanwijzing aan de heffings- en Akkoord. invorderingsambtenaar inhoudende dat vooruitlopend op de aanpassing/wijziging van de legesverordening voor een meerjarenvergunning een tarief wordt gehanteerd van 100,--.
4. OSZ-FIN Maartcirculaire gemeentefonds 2007. Kennisnemen van de gevolgen uit de Maartcirculaire en de Akkoord. gevolgen meenemen bij de 1e berap 2007.
5. PBZ-BW Begroting 2007 Lokaal Aan de raad voorstellen de begroting 2007 goed te Akkoord. Volkshuisvestingsfonds. keuren.
6. PBZ-BW Herbouw langgevelboerderij 1. Niet terugkomen op eerder besluit tot herbouw van 1, 2 akkoord; Liempdseweg 30, dhr.v.d. Pasch/mw. v. de boerderij, ondanks advies Cuijpers; 3. keuze initiatiefnemer om Doorn. 2. besluiten nu geen medewerking te verlenen aan een gebiedsvisie te laten herbouw in de gevraagde verschijningsvorm, maar ontwikkelen en art. 19, lid 1 vasthouden aan de beleidskaderss, zoals die zijn of te wachten op herziening vastgesteld in het bestemmingsplan, het streekplan, b.p. buitengebied. de algemene verklaring van geen bezwaar, de vrijstellingscategorieën van de provincie en het welstandsbeleid; 3. heroverweging beleidskaders nu niet voeren vooruitlopend op vaststelling beleidsuitgangspunten in het kader van herziening bestemmingsplan buitengebied, maar daarin dan als een onderwerp meenemen en meenemen bij de evaluatie van de welstandsnota.


7. PBZ-BW Aanvraag subsidie luchtkwaliteit. 1. de subsidieaanvraag in het kader van de Tijdelijke Akkoord. regeling cofinanciering Luchtkwaliteit voor het project Herinrichting Borchmolendijk formeel vaststellen en deze met terugwerkende kracht in te dienen bij de

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 8 mei 2007 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. provincie; 2. de verdere afhandeling van de subsidieaanvraag te mandateren aan de specialist/beleidsmedewerker PBZ/BW.


8. SLZ-EVO Verzoek dagcentrum Oranje Nassaulaan. 1. medewerking verlenen aan de realisatie van Akkoord. buitenschoolse opvang door Dagcentrum Oranje Nassaulaan in het paviljoen van MHC Sint-Oedenrode; 2. MHC Sint-Oedenrode te wijzen op de te volgen vrijstellingsprocedure (art. 19, lid 3 WRO) om het aanbieden van buitenschoolse opvang mogelijk te maken.


9. SLZ-EVO Subsidies bijzondere culturele 1. instemmen met het advies van de externe commissie Akkoord. evenementen. "Bijzondere culturele evenementen"; 2. het subsidieverzoek van Gemengd Koor Sint- Oedenrode tbv uitvoering Dulce Lignum op 22 en 23 december 2007 te honoreren met een bedrag van
1.000,-- 3. het subsidieverzoek van Theaterkoor Rooi tbv voorstelling Feest op 24 en 25 november 2007 te honoreren met een bedrag van 1.701,--; 4. het subsidieverzoek van de Stichting tot Behoud van het Trekpaard in de Meierij tbv de Fokdag op 16 september 2007 niet te honoreren; 5. het subsidieverzoek van blaaskapel Tiona tbv Blaasmuziek Plus op 27 oktober 2007 te honoreren met een bedrag van 500,--; 6. het restant van de verdeelrondes 2007 van 2.004,-- te handhaven voor de 1e verdeelronde in 2008.


10. SLZ-IG Aanbesteding bestek openbare De werkzaamheden gunnen aan Dura Vermeer Akkoord. verlichting, Langesteeg West Noordelijk Ondergrondse Infra BV uit Helmond voor een bedrag van deel Den Ekker en de Sluitappel. 23.500,-- excl. BTW.
11. SLZ-IG Beschikbaar stellen van perkplanten. Instemmen met eenmalig gratis beschikbaar stellen van Akkoord. perkplanten tbv aanplant boomspiegels.
12. OSZ-JZ Uitspraak op het beroep van Verhagen, Kennisnemen van de ongegrondverklaring van het beroep. Akkoord. Boudewijns en Genugten
(kampeerboerderij Bekkers).

13. PBZ-BW Verzoek bedrijfswoning Vresselse Geen medewerking verlenen aan de bouw van een Akkoord. Akkers 3A vrv fam. Maas-Sassen. bedrijfswoning.
14. PBZ-BW Verzoek van het kerkbestuur Sint Geen medewerking verlenen aan verzoek om restauratie Akkoord.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 8 mei 2007 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Antonius van Padua om subsidie tbv subsidie. restauratie rustaltaar in het
processiepark.

15. PBZ-BW Bewoning woonhuis Goeiendonk 20. Medewerking verlenen zodat tijdens de bouw van de Akkoord. nieuwe woning de oude woning bewoond kan blijven.
16. PBZ-WIZ Jaarrekeningen 2005 en 2006 van Voor kennisgeving aannemen. Akkoord. Slachtofferhulp Nederland..