Ministers nemen beleidsvisie homobeweging in ontvangst

31.05.2007 / 11:19 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Coc nederland

Coc nederland

Ministers nemen beleidsvisie homobeweging in ontvangst

Amsterdam, 31 mei 2007 - De ministers Bos, Rouvoet en Plasterk nemen vrijdag uit handen van COC-voorzitter Frank van Dalen de beleidsvisie van de homobeweging in ontvangst. In het document maakt de homobeweging haar visie kenbaar over het bevorderen van sociale acceptatie van homoseksualiteit. In de wet is discriminatie verboden, maar op school is homo nog het meest gebruikte scheldwoord. Op initiatief van COC Nederland en Movisie hebben ruim honderd organisaties input gegeven voor de visie.

De beleidsvisie geeft antwoord op de vraag wat het kabinet kan doen om homovijandigheid te bestrijden. In het coalitieakkoord is vastgelegd dat het kabinet werk gaat maken van het bestrijden hiervan binnen de sport, op de werkvloer, in de zorg, de multiculturele samenleving en het onderwijs. De beleidsvisie, waarin concrete beleidsaanbevelingen staan voor de verschillende ministeries, wordt vrijdag aangeboden aan de vice-premiers Wouter Bos (minister van Financiën) en André Rouvoet (minister van Jeugd en Gezin) en aan coördinerend minister voor Homobeleid Ronald Plasterk.

Datum: vrijdag 1 juni 2007
Plaats: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag Tijd: 08.30 uur tot 09.00 uur

Vrijdag is het precies 99 dagen geleden dat het kabinet-Balkenende IV is geïnstalleerd. De nieuwe bewindslieden hebben honderd dagen uitgetrokken om werkbezoeken af te leggen in het land om op basis daarvan concrete beleidsplannen te maken. Begin mei bracht coördinerend minister voor Homobeleid Ronald Plasterk een werkbezoek aan COC Nederland. Ook opende hij de tweede door COC en Movisie geïnitieerde Roze Landdag. Hier kwamen ruim honderd holebi- en transgenderorganisaties bijeen om input te leveren voor het beleidsplan. Rond half juni zal het kabinet haar definitieve plannen presenteren.