Gemeente Leeuwarden

Wethouder Marco Florijn brengt werkbezoek aan Portugal

Bron: Gemeente Leeuwarden (31-05-2007) Van woensdag 9 t/m zondag 13 mei bracht wethouder Marco Florijn een werkbezoek aan Portugal met de Vereniging van Sport en Gemeenten. Doel van de vereniging is overheid en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen en onderlinge banden tussen overheden te versterken. Dat is gelukt door deze trip.

Een groep van 64 personen (50% bedrijfsleven; 50% overheid) bezocht diverse sportlocaties en presentaties in Lissabon en Porto. Soms was er duidelijk sprake van een achterstand en soms werden de nieuwste ontwikkelingen getoond bij presentaties zoals kunstgras en rubberkorrels.

Wethouder Florijn ging vooral mee om andere bestuurders ontmoeten en dat is goed gelukt. Er werden verschillende vervolgafspraken gemaakt, zoals met de gemeente Heerenveen over een Cruijffcourt dat op 6 juni opent. Een dergelijk speelveld komt ook in de Leeuwarder wijk Heechterp-Schieringen. Heerenveen heeft reeds ervaring met aanbesteding, bouw en aandachtspunten. Daarnaast gaan Sneek, Drachten, Heerenveen en Leeuwarden met elkaar een agenda opstellen voor een sportnetwerk Fryslân. Hierin worden onderling afspraken gemaakt over wie wat doet op het gebied van topsportlocaties, subsidies bij het Rijk gezamenlijk aanvragen, ervaringen met gehandicaptensport, enz.

Wethouder Marco Florijn vond het een nuttig werkbezoek, waarin vooral mogelijkheden tot samenwerken en de nieuwste sportontwikkelingen centraal stonden.