Gemeente Lingewaal


prima resultaat Lingewaal in regionaal energiebesparingsproject. energie_kl.jpg

Alle gemeenten in de regio Rivierenland deden deze winter mee aan het project Energie besparen, snel verdiend! Dit project wordt uitgevoerd naar aanleiding van het regionale convenant Duurzame Energie, dat eind 2005 is vastgesteld. Tot nu toe hebben er al 1350 huishoudens met lagere inkomens meegedaan en tot wel 10% bespaard op hun energierekening door toepassing van de adviezen en het gebruik van energiebesparende producten. Een huishouden bespaart hiermee gemiddeld 245 euro per jaar op de gas- en elektriciteitsrekening en de energiebesparingpakketten dragen bij aan een beter milieu. Deelnemers aan het project kregen gratis een persoonlijk energieadvies van een adviseur die bij hen aan huis kwam. Naar aanleiding van dit bezoek kregen de deelnemers een gratis energiebesparingpakket met energiebesparende producten.

Het eerste deel van het project is inmiddels afgerond. De gemeente Lingewaal is daarbij Regionaal als beste uit de bus gekomen met 114% respons op het vooraf geschatte aantal.
Binnenkort wordt er een evaluatie uitgevoerd van het eerste deel van het project onder de huishoudens en deelnemende partijen.