Productschap Margarine


Home

31.05.2007

AID tevreden over naleving regels in vlees- en destructiesector

De handhaving van de wet- en regelgeving op de terreinen vlees en destructie leveren geen noemenswaardige problemen op. Over het algemeen worden de regels goed nageleefd. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Algemene Inspectiedienst over 2006.

Er zijn ongeveer 1.000 meer handhavingsuren aan de vleessector besteed dan was voorzien. Hierbij zijn 106 overtredingen geconstateerd. Er zijn in de vleessector aanwijzingen dat er geslacht wordt zonder levende keuring op erkende slachterijen. Dit jaar zal hier nader onderzoek naar worden gedaan. Uit gerichte controles op het vervoer van vlees blijkt verder dat het nalevingsniveau hier redelijk goed is.

Begin 2006 zijn veel meldingen over kadavers binnengekomen. Hierdoor is veel inzet gepleegd op het onderwerp destructie. Overigens blijkt uit het project Analyse Destructiemateriaal dat de naleving van deze wetgeving over het algemeen goed is. Desondanks zijn aan de sector 'Destructie en dierlijke producten' in 2006 zo'n 2.500 uren minder besteed dan begroot en 351 overtredingen geconstateerd. In 2007 zal nader onderzoek worden gedaan naar de naleving in de vleeskuikens- en kalverensector.

Onder de handhavingsdoelstelling 'Strafrechtelijk vangnet vlees/destructie' zijn 600 uren meer gerealiseerd dan voorzien met 17 geconstateerde overtredingen als resultaat.

Klik hier voor de aanbiedingsbrief , het AID Jaarverslag over 2006 en de bijbehorende AID-brochure .