ABVAKABO FNV

Agressie beter te lijf in jeugdzorg en welzijn

Zich druk maken kan iedereen, maar wat kun je praktisch dóen tegen agressie en onveiligheid? Die vraag staat centraal in een nieuw `agressiehandboek' voor de sectoren jeugdzorg en welzijn, en in een reeks praktijkgerichte folders.

Het nieuwe materiaal is gemaakt in opdracht van werkgevers, het ministerie van Sociale Zaken en vakbonden, waaronder ABVAKABO FNV. Het bevat vooral praktische tips voor medewerkers en direct leidinggevenden: hoe kun je zorgen voor een veiliger werkklimaat, en hoe voorkom je dat agressie het werkplezier vergalt? Aan de orde komen onder andere: hoe kan je de-escalerend optreden? En wat doe je als er toch een vervelend incident heeft plaatsgevonden?

Het agressiehandboek en de folders zijn te downloaden op de website van FCB, het sectorfonds in jeugdzorg en welzijn. Op dezelfde plek vind je ook zeven praktijkregels rond veiligheid en agressie waar elke organisatie aan zou moeten voldoen. Met behulp van een `quickscan' kun je in kaart brengen of dat bij jouw werkgever het geval is. In een overzicht vind je ook nog eens het materiaal dat bij die regel past. 30-05-2007, Jeugdzorg, Welzijn | Meer over: agressie, jeugdzorg,