Ingezonden persbericht


Persbericht

Van nul naar FM in minder dan zes seconden

~ Kensington introduceert FM transmitter die het snelst het beste station vindt voor het afspelen van muziek via iPod® ~


31 mei, 2007 - Kensington, toonaangevend fabrikant van computeraccessoires, introduceert zijn QuickSeek(TM) FM transmitter. Deze draagbare FM transmitter vindt binnen enkele seconden de beste frequentie voor het afspelen van muziek. Hij speelt muziek van iedere iPod over een autoradio of stereo in de huiskamer. De gebruiker kan zo zijn digitale muziek delen met vrienden.

Kensington's QuickSeek(TM)-technologie scant alle radiofrequenties (88.1 - 107.9 MHz) in minder dan zes seconden voor het optimale FM-signaal om over uit te zenden. Het aansluiten van een iPod op een radio wordt zo eenvoudiger dan ooit. Drie voorprogrammeerbare frequenties zorgen ervoor dat stations die regelmatig beschikbaar zijn, opgeslagen kunnen worden en snel te vinden zijn. Dankzij het heldere display is het apparaat gemakkelijk in gebruik.

Als de QuickSeek(TM) FM Transmitter wordt gebruikt in de auto laadt de iPod op via de sigarettenaansteker terwijl hij muziek afspeelt via de autoradio. De oplader kan vervolgens losgekoppeld worden waarop de transmitter draagbaar wordt en muziek kan spelen via elke FM-radio binnen bereik.

"Je kunt binnen enkele seconden van de autoradio naar je stereo thuis schakelen met deze nieuwe FM transmitter", zegt Robert de Vries, Sales & Marketing Manager bij Kensington. "Hoewel het een klein apparaatje is, speelt het geluid door de gebruikte superieure technologie heel helder. Hij vindt de beste stations sneller dan ieder andere transmitter op de markt."

De FM transmitter gebruikt gepatenteerde ClearFM(TM)-technologie van Aerielle om statische ruis te verminderen en de geluidskwaliteit te vergroten. Het werkt met alle full-size clickwheel iPods, inclusief de iPod nano. De glanzende zwarte behuizing zorgt dat hij past bij de laatste modellen.

Kensington's QuickSeek(TM) Portable FM Transmitter wordt verkocht voor 89,99 euro en is verkrijgbaar via o.a. Dixons en Media Markt.

(310 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington
Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, varierend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: www.kensington.com.

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29

5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com