Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 mei 2007

Politie treft hennepkwekerij aan

Hengelo

Op woensdag 30 mei trof de politie in een pand aan de Eduardstraat in Hengelo een hennepkwekerij aan.

Omstreeks 13.30 uur werd gemeld dat er mogelijk werd ingebroken in een pand aan de Eduardstraat. Ter plaatse troffen agenten geen personen aan maar zagen zij wel dat een ruit van de achterdeur was ingegooid. Toen ze vervolgens naar binnen gingen om poolshoogte te nemen, werd op de eerste verdieping een hennepkwekerij aangetroffen. De planten waren al eerder geoogst. Alle apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-070321)

Man aangehouden na aanrijding met doorrijden

Enschede

Een 64-jarige automobilist uit Enschede is op woensdag 30 mei in zijn woning aangehouden nadat hij even daarvoor op de Wethouder Gerbertstraat in Enschede een geparkeerde auto had aangereden en was doorgereden.

Een 59-jarige automobiliste ontdekte omstreeks 22.30 uur dat haar auto, die geparkeerd stond aan de Wethouder Gerbertstraat, was aangereden. Met behulp van getuigen achterhaalden agenten het adres van de doorrijder, en hielden daar de 64-jarige Enschedeër aan. Op het politiebureau is de man gehoord over de aanrijding. Tevens werd er bij hem een ademanalysetest afgenomen. De 64-jarige blies 1,43 promille waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-070533)

Inbreker door bewoners overlopen en aangehouden

Enschede

Bewoners van een pand aan de Goolkatenweg in Enschede hebben op woensdag 30 mei omstreeks 19.00 uur een 46-jarige Enschedeër aangehouden. Deze was via een raam aan de achterzijde van de woning binnengedrongen.

De bewoners van het pand troffen, toen zij omstreeks 19.00 uur thuis kwamen, ineens een onbekend persoon in de hal aan. Toen de man, een 46-jarige Enschedeër, probeerde te vluchten hielden ze hem tegen en konden ze hem aanhouden. De man werd door de politie overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (07-070458)

Veelpleger na diefstal in winkel aangehouden

Enschede

De politie heeft op woensdag 30 mei in een winkelpand aan de Haaksbergerstraat in Enschede een 41-jarige Enschedeër aangehouden voor diefstal.

Omstreeks 18.00 uur ontdekten medewerkers van het winkelpand aan de Haaksbergerstraat dat de 41-jarige de kassa was gepasseerd met goederen die hij niet afgerekend had. Hij werd hierop aangehouden door het winkelpersoon die de man overdroegen aan ter plaatse gekomen agenten. De 41-jarige, een zeer actieve veelpleger, werd overgebracht naar het bureau waar hij is gehoord. De Enschedeër is in verzekering gesteld en zal bij justitie worden voorgeleid. (07-070442)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --