Persberichten Heuvelrug, 11.40 uur

Utrecht, 31-05-2007

Drie meisjes en 1 jongen vermist en weer terecht ELST Op donderdag 31 mei omstreeks 00.30 uur werd gemeld dat vier minderjarige kinderen werden vermist vanaf de Veenendaalsestraatweg. Het ging om drie meisjes en een jongen met de Ethiopische nationaliteit in de leeftijd van 13 en 14 jaar. De kinderen reisden samen met een groep van een circus met als uitvalsbasis een hostel in Elst.

Na het bijwonen van een optreden in Amsterdam gingen de vier woensdagavond rond 22.00 uur nog even tafeltennissen. Na ongeveer vijf minuten nam de leiding poolshoogte en constateerde dat de vier niet meer aanwezig waren. De leiding zocht eerst zelf de omgeving af, maar vond de kinderen niet waarop alarm werd geslagen.

De minderjarige kinderen werden door de politie als vermist gesignaleerd. Op donderdag 31 mei omstreeks 06.00 uur voerde een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten met een warmtebeeldapparatuur een vlucht uit boven het gebied. Politiemensen die bezig waren met het zoeken naar de vermiste kinderen kregen een melding van een getuige dat hij zojuist vier kinderen had zien lopen op de Veenendaalsestraatweg. Kort daarop troffen de politiemensen de vermiste kinderen aan en bracht hen terug naar het hostel. De kinderen hadden vermoedelijk in het bos geslapen.

Rijden onder invloed
VEENENDAAL- Op woensdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 18.45 uur werd de 47-jarige man uit Veenendaal gecontroleerd op de Verlengde Spoorlaan. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 740 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Buitenlander onder invloed
LEERSUM- Op woensdagavond werd een Pool aangehouden omdat hij onder invloed in de auto zat. Omstreeks 21.35 uur reed een 40-jarige man uit Polen over de Heulweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 845 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en omdat het een buitenlander is moest hij direct 1400 euro afrekenen.

Aanrijding met motor
VEENENDAAL- Op woensdagavond raakte een motorrijder gewond na een aanrijding. Omstreeks 18.40 uur reed een 53-jarige automobilist uit Vlaardingen uit een uitrit aan de Prins Bernhardlaan. Zij zag hier een 49-jarige motorrijder uit Veenendaal over het hoofd en een aanrijding ontstond. De motorrijder werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De agenten roken bij de motorrijder een alcohollucht en van hem is bloed afgenomen voor verder onderzoek.