Politie Gelderland-Zuid

SMS-Alert van start in Wijchen

Wijchen, 31-05-2007 o Vandaag 31 mei start in het werkgebied van politieteam Wijchen, de gemeente Wijchen, het project SMS-Alert. Via de mobiele telefoon informeert de politie deelnemende burgers, of roept juist hun hulp in bij incidenten in hun woonomgeving. Deelnemers kunnen de politie helpen door tips en andere informatie door te geven aan de politie.

SMS-Alert is een service waarmee de politie en gemeente in staat zijn u zeer snel te informeren over incidenten die zich in uw woonomgeving voordoen. De politie kan u bijvoorbeeld informeren over de vermissing van een kind en u vragen hier naar uit te kijken. Daarnaast kunnen er ook SMS-berichten verstuurd worden met een preventieve boodschap, bijvoorbeeld wanneer er onbevoegd collectanten gesignaleerd zijn. Ook de brandweer en ambulancedienst kunnen bij ernstige incidenten een SMS-bericht sturen, zoals bij een grote brand met veel rookontwikkeling.

Werkwijze

U kunt zich nu al aanmelden voor SMS-Alert in de gemeente Wijchen door het verzenden van een SMS-bericht. Inmiddels hebben 40 mensen zich al aangemeld. Op deze politiesite vindt u meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden onder de banner en special SMS-Alert. Ook op de site van de gemeente Wijchen kunt u meer informatie vinden.

Laatst gewijzigd 31-05-2007 12:11 | © Politie Gelderland-Zuid |