Persberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 31-05-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 mei op de Cauberg een man aangehouden omdat hij onder invloed was. Tijdens de aanhouding verzette de man zich.

Rond 02.35 uur kreeg de politie een melding dat een man in zijn auto wilde stappen op de Cauberg. De man zou behoorlijk dronken zijn. Ter plaatse troffen agenten een 48-jarige man uit Utrecht aan. De man gaf aan geen blaastest te willen afleggen. Op het moment dat de agenten de man aangaven dat hij dan aangehouden was, verzette hij zich hevig.

Uiteindelijk werd de Utrechter geboeid overgebracht naar het bureau. De ademanalyse op het bureau wees 610 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Woninginbreker aangehouden

DE MEERN Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van het inbreken in een woning aan de Gulperberg.

Getuigen belden omstreeks 21.45 uur naar de politie omdat men een inbreker had overlopen. De inbreker zou zijn weggelopen in de richting van Hemelsbreed. Ter plaatse troffen agenten getuigen die een goed signalement konden geven. Agenten troffen de 39-jarige verdachte uit De Meern na een korte zoektocht op de Catharinaplaatjes aan.

De man was bezweet en had een verwarrend verhaal. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Dicht bij de woning waar de man werd overlopen, trof de politie een dure auto aan met kentekenplaten die niet voor de auto was afgegeven. De verdachte bekende dat hij met deze auto gekomen was. De politie doet nog onderzoek naar de auto.

Twee jongens aangehouden op gestolen motorscooter

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee personen aangehouden op een gestolen motorscooter.

Een agent in burger zag omstreeks 19.10 uur een motorscooter met twee opzittenden met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Den Bosch rijden. De scooter was niet voorzien van kentekenplaten en de twee personen hadden geen helm op. De achtervolging werd ingezet. Ter hoogte van een tankstation langs de Rijksweg A2 bij IJsselstein gooide de mannen de scooter op de grond en gingen er lopend vandoor. De mannen werden door de agenten achtervolgd.

Uiteindelijk konden de twee verdachten17 en 18 jaar oud en beiden afkomstig uit Breda in een sloot bij de Nedereindseplas worden aangehouden. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De scooter bleek gestolen te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Letschertweg heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 14.45 en 17.15 uur werden 2162 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 107 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u.

Man aangehouden met mes

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een andere man had mishandeld en een groot mes bij zich had.

Tijdens de surveillance werden agenten omstreeks14.30 uur op de Amsterdamsestraatweg aangesproken door en man die verklaarde zojuist mishandeld te zijn door een andere man. Aan de hand van het signalement en looproute konden agenten de verdachte een 19-jarige man uit Utrecht op de Hyacintstraat aanhouden.

De man gaf zelf aan een groot mes op zak te hebben. Nadat het mes was afgepakt, werd hij voor verhoor ingesloten op het bureau. Uit onderzoek bleek dat de mannen een zakelijk geschil hadden.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Bastionweg heeft de politie woensdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.15 uur passeerden een groot aantal voertuigen de controlepost. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een verlopen APK en het rijden over de busbaan.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Willem van Noortstraat heeft de politie in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 mei een man aangehouden die met bijna meer dan 5 maal dan de toegestane hoeveelheid alcohol op in zijn auto reed.

Omstreeks 01.10 uur werd een 56-jarige bestuurder uit Utrecht op de Willen van Noortstraat aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 1080 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en ging met een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur naar huis gestuurd.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT De Vreemdelingen politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven en werken.

Tijdens de surveillance zagen agenten van de Vreemdelingenpolitie twee mannen met een busjes van een schoonmaakbedrijf rijden. De agenten hadden het vermoeden dat de mannen illegaal aan het werk waren. Ter hoogte van de Arthur van Schendelstraat stopte het busje en gingen de mannen naar een pand om schoon te gaan maken. De agenten vroegen het tweetal naar hun identiteitspapieren. De mannen konden zich niet legitimeren. Eén van hen gaf aan dat zijn papieren in de auto lagen.

Op het moment dat de agenten om de autosleutels vroeg, begon de man tegen te stribbelen. De andere man zette het plotseling op een lopen in de richting van de Catharijnesingel. Om uit handen van de politie te blijven, besloot de man in de singel te springen en naar het midden toe te zwemmen. Een getuige aan de overkant van de singel zag het gebeuren en sprong in het water om kennelijk de man te gaan redden. Echter de man zwom weg van de getuige en trok zichzelf op de kant en rende weg in de richting van de Pelmolenweg. Agenten volgden het natte lekspoor en troffen de man in een tuin aan. Hij werd aangehouden en beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de hulpvaardige getuige niet meer kunnen achterhalen, maar wil via dit persbericht de getuige bedanken voor zijn inzet.