Persbericht Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 31-05-2007

Gestolen fiets op Marktplaats
LEUSDEN/AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een dief aangehouden nadat hij een fiets op Markplaats te koop had aangeboden.

Op 22 mei 2007 werd een net nieuwe fiets gestolen van een vrouw uit Leusden. Na de diefstal deed de vrouw aangifte bij de politie. De vrouw ging vervolgens op Marktplaats op zoek naar haar fiets omdat hij mogelijk hier op zou staan. Dit zoeken werd beloond want de fiets stond er inderdaad op. De vrouw maakte een afspraak met de verkoper en bracht ook de politie op de hoogte.

Op woensdagavond vond de ontmoeting plaats op de Leusderweg in Amersfoort. Bij de 50-jarige eigenaresse van de fiets liep ook een agent in burger. Toen de verkoper, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, met de fiets aankwam, bekeek de vrouw de fiets nog eens goed. Na controle van het framenummer bleek deze fiets inderdaad de fiets van de vrouw uit Leusden.

De agent die bij de vrouw was, maakte zich direct bekend als politie en de jongen werd aangehouden. De jongen rende direct hard weg maar kon uiteindelijk worden ingehaald en werd ingesloten voor verhoor. De vrouw kreeg haar fiets weer terug.