Nederlandse Spoorwegen

31 mei 2007

NS werft 300 nieuwe servicetrainees

In één dag een baan voor afgestudeerde MBO'ers

Topkok Herman den Blijker geeft spoedcursus gastheerschap

Om de dienstverlening aan haar klanten verder te verbeteren, gaat NS Reizigers servicetrainees werven en opleiden. Op zes selectiedagen in juni zal NS Reizigers 300 pas afgestudeerde MBO-ers direct een baan als trainee aanbieden. De kandidaten krijgen onder meer een spoedcursus gastheerschap van topkok Herman den Blijker en David Crouwel. De nieuwe servicetrainees zullen breed inzetbaar zijn, dus zowel op het station als in de trein.

Met het aantrekken van nieuwe, breed inzetbare, servicetrainees wil NS Reizigers de dienstverlening op een hoger niveau brengen. Bovendien wil NS Reizigers voorbereid zijn op de introductie van de OV Chipkaart en Poortjes, die grote invloed zal hebben op de taken van haar medewerkers. Daarnaast speelt onder meer de voorziene groei van het aantal reizigers een rol.

Tijdens de zes selectiedagen zal een team van experts op gebied van gastvrijheid van het bedrijf Engel & Colfield van topkok Herman den Blijker en David Crouwel de kandidaten van binnenkomst tot afscheid op gezette tijdstippen aan het werk zetten bij het verzorgen van de catering. De kandidaten zullen de gehele dag verantwoordelijk zijn voor catering activiteiten die deze dag zullen plaatsvinden. Het doel van deze methode is om de sollicitanten de actie te laten beleven en te kijken of "het jasje bevalt".

De selectiedagen vinden plaats op 1, 6, 9, 13, 16, 20 juni. Kandidaten kunnen zich aanmelden via nstrainees@onboard.nl Meer informatie is te vinden op www.werkenbijns.nl

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
NS Persvoorlichting, telefoon 030 ­ 2357070
Engel & Colfield, Maarten van Gestel, telefoon 06-45694318 NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. 25.000 NS-ers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. In Nederland beheert NS 378 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland.

Datum 31 mei 2007
Pagina 2/2

Over het Nederlandse spoorwegnet rijdt naast NS nog een twintigtal andere vervoerders. Het beheer van de spoorweginfrastructuur (rails, wissels, bovenleidingen etc) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland. Engel & Colfield
Engel & Colfield biedt Nederlandse organisaties de mogelijkheid om op een intense, snelle en plezierige manier te leren wat de begrippen klantgerichtheid en klantenservice in de praktijk betekenen. Het Rotterdamse bedrijf Colfield, de enige Nederlandse specialist op het gebied van service management, en de Engelgroep van horeca ondernemers Herman den Blijker en zijn compagnon David Crouwel hebben hiertoe de new venture 'Engel & Colfield, The Strategy Hospitality Group' opgericht.


---- --