Ingezonden persbericht


LaCie lanceert 2TB-netwerkopslag voor thuisgebruik en kleine kantooromgevingen


· Centrale opslag en delen van bestanden via het netwerk
· Streamen van foto's, muziek en video's
· Volledige ondersteuning voor Windows, Mac OS en Linux

Amsterdam, 31 mei 2007 - LaCie verhoogt de capaciteit van zijn Ethernet Big Disk tot 2TB. Daarmee is deze uiterst compacte opslagoplossing bij uitstek geschikt voor het centraal opslaan en delen van bestanden via een netwerk met Windows®, Mac OS® en Linux-apparatuur. Daarnaast kunnen thuisgebruikers of die in kleine kantooromgevingen een digitale bibliotheek bijhouden met tot 2.000 films, een enorme hoeveelheid muziekbestanden of al hun digitale foto's. Daarnaast ondersteunt de Ethernet Big Disk streaming van deze bestanden naar een televisie of andere mediatoestellen. Dankzij de snelle en eenvoudige webinterface kunnen zelfs onervaren gebruikers de LaCie-disk snel installeren voor gebruik in een vast of draadloos netwerk.

"De LaCie Ethernet Big Disk met een nieuwe capaciteit van 2TB is de grootste opslagoplossing voor netwerken die momenteel beschikbaar is voor kleine kantoren en thuisgebruikers", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Er is geen enkele andere oplossing op de markt die zo'n grote capaciteit biedt in één enkel, compact toestel. En die het mogelijk maakt om eenvoudig een persoonlijke digitale bibliotheek op te slaan."

Dankzij zijn snelle processor en de optionele jumbo frame-ondersteuning biedt de LaCie Ethernet Big Disk ultrasnelle gegevensoverdracht via het netwerk. De disk is te gebruiken als een gedeelde centrale opslagplaats via Ethernet of als een persoonlijke harddrive buiten het netwerk via USB. De tweede USB-poort kan gebruikt worden om de capaciteit uit te breiden via het netwerk door een extra harde schijf aan te sluiten.

Aangesloten op een thuisnetwerk kan de LaCie Ethernet Big Disk multimedia-inhoud streamen naar voor UPnP(TM) geschikte AV-adapters. Gebruikers kunnen dan tegelijkertijd luisteren naar opgeslagen muziek en films afspelen op een netwerk-bioscoopsysteem in de huiskamer.* Het enige dat ze hoeven doen is de optie MediaServer in te schakelen tijdens de installatie. Hierdoor zijn automatisch muziek-, foto- en videobestanden te gebruiken met Apple® iTunes® of andere mediaspelers.

Verkrijgbaarheid
De LaCie Ethernet Big Disk 2TB is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een advies verkoopprijs van 999 euro incl btw. Het 1TB-model is momenteel reeds verkrijgbaar via het gespecialiseerde LaCie-dealernetwerk of rechtstreeks via LaCie voor 399 euro incl btw . De schijven worden geleverd met de IP-Configurator van LaCie en 1-Click Backup Software voor Mac/Windows, evenals alle kabels die nodig zijn voor onmiddellijk gebruik. Uitgebreide productinformatie is te vinden op http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10903.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto en Karim Rashid. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, Dixons, RAF en dealers vermeld op www.computerwinkels.nl en voor Mac gerelateerde producten bij alle Apple resellers in Nederland.