Time : 14:13:07
Date : 31 May 2007
Sender Name: Fedichem

essenscia is de nieuwe naam van Fedichem

(annuleert en vervangt de vorige)

Brussel, 29 mei 2007. Op dinsdag 29 mei is ESSENSCIA geboren, de Federatie van de chemische industrie en van life sciences. Waar chemie en life sciences samenkomen, waar verleden en heden de toekomst ontmoeten, daar is essenscia. Aangezien de sector steeds maar groeit en verder evolueert en life sciences sterk aan belang hebben gewonnen, heeft Fedichem zich aangepast aan de verandering en de diversiteit. Vandaag begint dan ook een nieuw hoofdstuk voor de Federatie en haar leden.

Net zoals de wetenschap en de industrie, moet ook ons uithangbord evolueren. Daarom is Fedichem - de Federatie van de Chemische Industrie van België - geëvolueerd naar essenscia - de Federatie van de chemische industrie en van life sciences.

Onze nieuwe naam straalt onze aandacht uit voor het essentiële. Hij vertegenwoordigt de wetenschap, de essentie, het leven. De kleine letter 'e' suggereert de organische vorm van de nautilusschelp, één van de meest perfecte vormen in de natuur. In een grafische vormgeving wordt dit ons symbool. De schelp verwijst naar een constante beweging, continuïteit, opening en focus.

Oranje wordt geassocieerd met het leven, met enthousiasme en energie. Het drukt kracht, optimisme, ondernemingszin, ambitie en overwinningsdrang uit. Deze nieuwe identiteit wordt het beeld van onze koepel en alles wat deze omvat. Ze zal al onze initiatieven, al onze boodschappen die onze sector krachtig en consistent moet promoten, begeleiden.

Een betere levenskwaliteit voor iedereen

Bij het vernieuwen van onze organisatie en het ontwikkelen van onze nieuwe naam en identiteit hebben we aandachtig geluisterd naar de industrie, de wetenschap en de samenleving. We komen tegemoet aan hun behoeften met een sterkere gerichtheid op de buitenwereld, meer focus op dienstverlening en een duidelijke missie voor onze leden en onszelf: 'een betere levenskwaliteit garanderen voor iedereen'.

Deze herpositionering verbindt vanaf nu al onze sectoren: van energietechnologieën tot nanotechnologieën; van "carbon capture" tot materiaalwetenschappen; van waterbehandelingen tot waspoeders, geavanceerde geneesmiddelen, biotechnologieën, nieuwe cosmetica en producten voor hygiëne; van gentechnologie tot nieuwe voedingsprocessen en -producten.

Met de kracht en de eenvoud waarop wij prat kunnen gaan, drukt essenscia kernachtig onze missie uit: 'Onze wereld staat voor een aantal belangrijke uitdagingen op het vlak van het gebruik van energie en natuurlijke grondstoffen, de voedsel- en watervoorziening en de toegang tot gezondheidszorgen voor haar hele bevolking. Chemie en Life Sciences zijn essentieel om een duurzame ontwikkeling in de wereld te garanderen. Ons innovatief onderzoek is cruciaal voor de ontwikkeling van nieuwe producten, toepassingen en diensten. Onze sector is de sleutel voor een succesvolle toekomst en een steeds betere levenskwaliteit voor iedereen.'

Het volledige Brand Book van essenscia, die de redenen van de verandering en de positie van dit nieuwe merk toelicht, is te vinden op de vernieuwde website van essenscia, www.essenscia.be, onder "Publicaties", "essenscia Corporate"

Infos :
Jean-Marie Biot,
Administrateur délégué, Essenscia,
T: 02 238 98 12,
jmbiot@essenscia.be

Catherine Calmels,
Directeur Communicatie PR & PA - CRM, Essenscia,
T : 02 238 99 91,
mobile : 0496 59 36 19,
cc@essenscia.be