Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Martin Schreurs benoemd als wethouder

BARENDRECHT (donderdag 31 mei 2007) ­ Woensdagavond is Martin Schreurs (VVD) benoemd tot wethouder van Barendrecht. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsvergadering in de raadzaal van het Barendrechtse gemeentehuis. De benoeming volgt op het afscheid van wethouder Ett Schoehui- zen (VVD), die dinsdagavond om gezondheidsredenen na ruim elf jaar afscheid heeft genomen van het lokaal bestuur. Schreurs sprak direct na zijn benoeming dank uit voor het grote vertrouwen van de gemeenteraad: "Ik ben er trots op om in Barendrecht aan de slag te mogen als wethouder. Ik wil de komende jaren verbindingen leggen in de Barendrechtse samenleving. Samen met de bewoners gaan we een succesvolle periode tegemoet. Wat mij betreft: aan het werk!"

Direct na zijn unanieme benoeming door de gemeenteraad werd Schreurs onder meer gefeliciteerd door VVD-fractievoorzitter Wim van der Hoek en burgemeester Van Belzen. Volgens Van der Hoek zal Schreurs zich in Barendrecht geen moment vervelen: "Er spelen veel projecten. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikke- ling van de Zuidpolder, de Centrumontwikkeling en de revitalisering van bedrijventerrein Barendrecht-Oost. Je grote bestuurlijke ervaring komt je ongetwijfeld goed van pas." Burgemeester Van Belzen sloot zich hier volledig bij aan: "Je wordt omschreven als een energiek en bijzonder gedreven persoon die het politieke spel tot in zijn vingertoppen beheerst. Het college hoopt ten volste van je politieke en bestuurlijke ervaringen te kunnen profiteren, nu je hier onder meer wethouder wordt van financiën en economische zaken."

Ervaring
De 54-jarige Martin Schreurs heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. In de jaren '80 en '90 was Schreurs raadslid van de gemeente Culemborg, waaronder een periode als fractievoorzitter. In dezelfde gemeente was hij ook zes jaar wethouder en loco-burgemeester. In deze laatste rol is Schreurs zes maan- den waarnemend-burgemeester van Culemborg geweest. In 2004 is Schreurs een half jaar raadsgriffier geweest in de fusiegemeenten Nieuwkoop, ter Aar en Liemeer. Vervolgens is hij voor een periode van twee jaar wethouder geweest in de gemeente Vught. Schreurs is ervan overtuigd dat hij in Barendrecht zijn poli- tieke en bestuurlijke ervaringen prima kan inzetten: "Barendrecht is een ontzettend mooie gemeente. Na een periode van grote groei is nu de uitdaging om maatschappelijke verbindingen te realiseren en in stand te houden."

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht