Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 31 mei 2007 070531R

Bogen ovatonde volgende maand geplaatst

Als de weersomstandigheden het toelaten, worden in het weekend van 8 tot en met 11 juni en van 22 tot en met 24 juni de stalen bogen geplaatst op de ovatonde over de A325 ter hoogte van Ressen. Beide keren beginnen de werkzaamheden op vrijdagavond vanaf 21.00 uur.

Het eerste weekend moet het werk maandagochtend om 06.00 uur gereed zijn. Het tweede weekend moeten er op zondagmiddag 24 juni om 12.00 uur weer twee rijstroken beschikbaar zijn richting Nijmegen. Dit is nodig om het verkeer voor het optreden van de Red Hot Chili Peppers te kunnen verwerken. Het optreden van de Rolling Stones op 8 juni levert naar verwachting geen grote verkeersproblemen op.

Anders dan bij eerdere werkzaamheden aan de ovatonde is het nu niet nodig de A325 volledig af te sluiten. In beide richtingen zal steeds één rijbaan beschikbaar zijn. Ter hoogte van de ovatonde kan gebruik worden gemaakt van de op- en afritten. Omdat de werkzaamheden wel leiden tot verkeershinder zal ook een alternatieve route via de A15, A50 en de A73 worden aangegegeven met borden.

Het plaatsen van de bogen is de laatste grote klus aan de ovatonde. De bogen hebben een hoogte van 16 meter vanaf de weg en wegen circa 22 ton per stuk. De overspanning is 42 meter. Naar verwachting wordt de ovatonde medio 2008 in gebruik genomen, wanneer de aansluiting met Oosterhout gereed is. Een naam voor het nieuwe verkeersplein is er inmiddels ook: Keizer Augustusplein.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 3292380