Project De Maaswerken


Onderzoek gevolgen peilopzet

Rijkswaterstaat Maaswerken treft voorbereidingen om vanaf 2009 het stuwpeil in de Maas tussen Sambeek en Grave en het Maas-Waalkanaal met 30 centimeter te verhogen. Op dit moment wordt daartoe onderzocht wat de gevolgen zijn voor woningen in de buitengebieden van een aantal gemeenten.

Het gaat daarbij om delen van het buitengebied in Beuningen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen. Via deze gemeenten wordt woningbezitters in die gebieden gevraagd zich te melden als hun woning aan een aantal criteria voldoet.

Om te bepalen of ook uw woning aan die criteria voldoet, kunt u een aantal documenten in de bibliotheek raadplegen. U kunt daarvoor het best deze volgorde hanteren:


* Lees eerst de publicatie over het onderzoek voor de gemeente waar uw woning zich bevindt. Daarin staat op welke delen van het buitengebieden en op welke typen woningen het onderzoek zich richt.
* Als u denkt dat uw woning moet worden betrokken bij het onderzoek, dan kunt u op de kaart meer in detail uw omgeving bekijken. Lees daarbij vooral ook de toelichting die ook in de bibliotheek staat.
* Meent u op basis van de documenten dat uw woning bij het onderzoek moet worden betrokken, dan kunt u het meldingsformulier gebruiken om uw gegevens in te vullen. Ook dit staat in de bibliotheek.
* Mocht u nog vragen hebben: in de toelichting staat de contactpersoon met telefoonnummer vermeld van het ingenieursbureau dat het onderzoek uitvoert.