Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 31 mei 2007

Lemnis Lighting benoemt Tim Cremer tot CEO

Tim Cremer (45) is benoemd als CEO van Lemnis Lighting BV, het bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van de energiezuinige LED-verlichting en LED-technologie. Hiervoor was Cremer werkzaam als General Manager van Philips Supply-Group TL/CFL en verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en distributie van TL- en spaarlampen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland.

Tim Cremer heeft voor Lemnis Lighting gekozen om zich exclusief te kunnen richten op de groei en ontwikkeling van de LED technologie die hij beschouwt als de meest duurzame en energiezuinige verlichting van de toekomst.

Tim Cremer vervangt Frans Otten als CEO. Uiteraard blijven Frans Otten en Warner Philips (beiden achterkleinzonen van Anton Philips) - de laatste inmiddels werkzaam en woonachtig in San Francisco - nauw betrokken bij alle activiteiten van Lemnis Lighting. Hun werkzaamheden zullen vooral bestaan uit het verder uitbouwen van strategische partnerships.

"Om de opwarming van de aarde tegen te gaan is het essentieel dat we zo snel mogelijk duurzame en energiezuinige oplossingen voor verlichting op de markt brengen. Lemnis Lighting heeft de unieke combinatie van technologische integratie, flexibiliteit, kwaliteit en gedrevenheid om deze nieuwe stap te zetten in de wereld van de verlichtingsindustrie", aldus Cremer.

Lemnis Lighting

Lemnis Lighting, een dochteronderneming van Tendris Holding, is actief in de lichtindustrie op het gebied van LED (Light Emitting Diode). Lemnis heeft de LED-technologie op zodanige wijze ontwikkeld dat deze toepasbaar is in diverse bestaande en nieuwe lichtconcepten. Lemnis draagt met haar technologie bij aan een versnelde acceptatie van de LED als belangrijkste energiezuinige en duurzame lichtbron in de markt. In november 2006 heeft Lemnis de Pharox lamp (een "peertje") in de markt gezet. De Pharox lamp is 90% zuiniger in energieverbruik en gaat 50 keer langer mee dan een gloeilamp, met behoud van lichtkwaliteit. Vergeleken met een spaarlamp gaat de productie van de LED-lamp met minder CO2-uitstoot gepaard en gaat de LED-lamp 10 keer langer mee.

Voor meer informatie: www.lemnislighting.nl


---

Noot voor de redactie (