Politie Twente

Persbericht Politie Twente 31 mei 2007

Verdachte aangehouden na brandstichting auto

Hengelo

Een 23-jarige Hengeloer is donderdagmorgen 31 mei, kort na middernacht, aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor het in brand steken van een auto aan de Uitslagsweg in Hengelo.

Woensdagavond de 30e mei werd om ongeveer 23.15 uur gemeld dat een getuige een knal had gehoord. Kijkend naar buiten, werd direct daarop bij een geparkeerde auto een man op de hurken gezien aan de linker voorzijde van deze auto terwijl er een brand ontstond. Door de getuige werd daarop de politie gebeld. Op dat moment waren er reeds meer omstanders en was ook vrij snel de politie ter plaatse. De eigenaar van de auto, werkzaam in een horecagelegenheid aan de Uitslagsweg, ziet ook dat zijn auto in brand staat en weet met een brandblusser uit de horecagelegenheid de brand te blussen. De reeds gewaarschuwde brandweer hoefde niets meer te doen.

Een onderzoek is direct gestart en naar aanleiding hiervan kon even na middernacht de 23-jarige Hengeloer worden aangehouden. Hij voldeed aan het door de hierboven genoemde getuige opgegeven signalement. Daarnaast werd getwijfeld aan het verhaal met betrekking tot zijn aanwezigheid ter plaatse. De Technische Recherche van de Politie Twente heeft een uitgebreid sporen onderzoek verricht en diverse zaken zijn veiliggesteld. Verder onderzoek zal de eventuele betrokkenheid van de 23-jarige bij deze brand moeten uitwijzen, hiervoor is hij in de loop van donderdag de 31e mei in verzekering gesteld.

In het onderzoek zal bovendien de mogelijke betrokkenheid bij eerdere autobranden in Hengelo worden meegenomen.

Het team, dat de autobranden in Hengelo onderzoekt, wil verder graag in contact komen met een echtpaar van tussen de 60 en 70 jaar. Deze man en vrouw zijn door de getuige, die als eerste de politie heeft gebeld, gezien op het moment dat de brand werd gesticht.

Deze mensen worden, net als mogelijk nog andere getuigen, verzocht contact op te nemen met het team van de politie Twente dat de autobranden onderzoekt. Zij zijn te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-7000. (07-070543)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --