Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Steunpunt Huiselijk Geweld voor ZuiderAmstel en Oud-Zuid geopend

Naar schatting zijn er in Amsterdam jaarlijks 40.000 slachtoffers van huiselijk geweld. In het bestuursakkoord hebben de centrale stad en de stadsdelen vastgelegd dat zij huiselijk geweld gezamenlijk en met de maatschappelijke organisaties willen aanpakken en terugdringen.

Zes Steunpunten Huiselijk Geweld in de hele stad - georganiseerd vanuit de Vrouwenopvang - spelen hierbij een belangrijke rol. Vanochtend is het Steunpunt Huiselijk Geweld voor de stadsdelen ZuiderAmstel en Oud-Zuid officieel geopend door stadsdeelwethouders Linthorst (Oud-Zuid) en Boes (ZuiderAmstel)

In veel gezinnen en huishoudens komt huiselijk geweld voor. Het kan hierbij gaan om geestelijk of fysiek geweld, seksueel misbruik en stalking. Ook financiële uitbuiting komt voor. Professionele hulp van buiten is vaak noodzakelijk om huiselijk geweld te stoppen. Het Steunpunt richt zich op iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld: slachtoffers, getuigen en plegers. Door samenwerking met onder andere de politie kan hulpverlening in een vroeg stadium plaatsvinden. Het Steunpunt Huiselijk Geweld werkt op afspraak en is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Het Steunpunt is 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer: 020- 611 60 22. Iedereen die met huiselijk geweld in aanraking komt, kan (anoniem) naar dit nummer bellen voor telefonisch advies of een afspraak.