Gemeente Lelystad

Stadhuispenning voor Ed Luza

De heer Ed Luza heeft op zijn 85e verjaardag 31 mei een Stadhuispenning gekregen. De onderscheiding is uitgereikt door burgemeester Margreet Horselenberg.

De heer Luza krijgt de stadhuispenning als blijk van waardering voor het vele vrijwilligerswerk dat hij gedurende 31 jaar heeft gedaan en nog doet in Lelystad.

Voetbalverenigingen

De heer Ed Luza is 31 mei 85 jaar geworden. Hij is sinds 1976 woonachtig in Lelystad. Vanaf 1976 heeft hij zich bij de voetbalverenigingen als bestuurslid ingezet en heeft hij vele activiteiten georganiseerd, zoals loterijen en klaverjastoernooien om geld binnen te halen voor de club. Hij startte bij Sport Vereniging Lelystad en Stator. Vervolgens heeft hij Stator begeleid in de overgang naar voetbalvereniging Batavia. Ook is hij actief geweest voor Unicum.

Tweede Wereldoorlog

Verder is Ed is jarenlang actief geweest binnen het GOL, voor de Zonnebloem en de verzorgingstehuizen, waar hij klaverjasmarathons organiseerde en optredens met bekende artiesten. Daarnaast heeft hij ruim 3 jaar maaltijden rondgebracht (tafeltje-dekje). Ook particulieren konden altijd in moeilijke situaties op zijn steun rekenen. De laatste 2 jaar heeft Ed ook bijdragen geleverd aan het programma Samen Verder. Zo geeft hij onder andere voorlichting over de Tweede Wereldoorlog aan scholen.

---