Gemeente Heerhugowaard


Regionale campagne huiselijk geweld gestart

Op 21 mei is in de regio's Noord-Kennemerland, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland de regionale campagne huiselijk geweld van start gegaan.

Een man die zijn vrouw slaat, een oudere die verwaarloosd wordt door haar dochter, een kind dat ziet hoe zijn ouders elkaar iets aandoen. Mishandeling, maar ook vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik of financiële uitbuiting: huiselijk geweld kan veel vormen aannemen. De rijks rijksoverheid is onlangs de landelijke campagne âHuiselijk geweld: nu is het genoegâ gestart. De regioâs Noord Kennemerland, Kop van Noord Holland Noord en West-Friesland zijn op 21 mei een regionale campagne gestart.

Advies en steun
Heeft u te maken met huiselijk geweld of vermoedt u dat iemand in uw omgeving slachtoffer of dader is? Zoek hulp en help uzelf of de ander! Voor advies, verwijzing of een luisterend oor kunt u contact opnemen met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld, tel. 0900-1262626. De medewerkers van het steunpunt zoeken samen met u naar een oplossing. Ook op de website www.steunpunthuiselijkgeweld.nl staat informatie.

31-05-2007