Gemeente Delft

Dagopvang verhuist in november

De dagopvang voor dak- en thuislozen en/of verslaafden, die nu nog gehuisvest is aan Oostsingel 76, verhuist eind november naar het nieuwe pand in de Surinamestraat (bedrijventerrein Vrijenban). Begin oktober wordt het pand door de aannemer opgeleverd. Daarna heeft de exploitant van de dagopvang, Stichting PerspeKtief, nog enkele weken de tijd nodig om het pand verder in te richten en te verhuizen.

De verbouwingswerkzaamheden in het pand aan de Surinamestraat zijn momenteel in volle gang. Door de brand die op oudejaarsavond woedde in het pand en waarvan de brandschade veel groter bleek dan aanvankelijk gedacht, kon de aannemer pas later starten met de werkzaamheden. De rechter besloot dat de functie dagopvang tot 8 augustus 2007 op Oostsingel 76 mag plaatsvinden. Nu de verbouwing is vertraagd, heeft het college van b&w deze week besloten om de dagopvang tot 1 december 2007 te gedogen op dit adres.

Om de dagopvang goed in te passen in de buurt van de Surinamestraat stelde het beheerplatform Surinamestraat e.o. een plan vast voor het omgevingsbeheer. Enkele omwonenden, de politie, de gemeente en de Stichting Perspektief maken deel uit van het beheerplatform. Zo stelt het beheerplan dat er een alcoholverbod moet gelden. Het college van b&w heeft daarom deze week ook besloten om een vanaf 1 oktober een alcoholverbod te laten gelden voor het gebied bedrijventerrein Vrijenban en de Oostsingel vanaf de Reineveltbrug tot de fietsersbrug (Plantagebrug).

Verder stemt het college toe om op basis van het beheerplan extra financiële middelen aan de gemeenteraad in de gemeenteraadsvergadering op 28 juni te vragen. Dit geld is nodig om de opgang voor voetgangers die afkomstig zijn van het bedrijventerrein Vrijenban en die gebruik willen maken van de Reineveltbrug te verbeteren, een hekwerk te plaatsen op het talud Reineveltbrug/Curacaostraat en verbeteringen aan te brengen aan de straatverlichting in het beheergebied Surinamestraat e.o.



Gemeente Delft