AutoRai

Wereldrecord voor Opel Astra TwinTop in Cape to Cape rally

(5/30/2007)
De Opel Astra TwinTop krijgt een vermelding in het Guinness Book of Records. Paul Erhardt en Toine Berbers, alias Team Capemen, reden de cabrio/coupé in een recordtijd van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van Europa tijdens de zware Cape to Cape rally.

Voor het eerst in de Cape to Cape rally nam de organisatie een klassement op voor equipes met twee personen. Die klasse is gewonnen door Team Capemen in nog geen 60 uur. Ook in het traditionele driepersoonsklassement is een nieuw record gereden. Beide tijden komen in het Guinness Book of Records.

Alle deelnemers van de Cape to Cape rally moeten zich aan de geldende snelheidslimieten houden. De organisatie controleerde daar streng op. Elke auto was daarom voorzien van een gps-volgsysteem. Even zag het ernaar uit dat de Opel Astra TwinTop gediskwalificeerd zou worden. âWe zouden in Luxemburg te hard hebben geredenâ, zegt Erhardt. âDe maximumsnelheid op de snelweg daar bleek echter, zoals wij vooraf hadden uitgezocht, naar 130 km/uur te zijn verhoogd. Zo zijn we alsnog in de einduitslag opgenomen.â